Προετοιμάζεται διαγωνισμός για την προμήθεια 7 νέων συρμών του Μετρό

Φωτογραφία: BahnfrendWikimedia Commons

Για την προμήθεια νέων συρμών του Μετρό ετοιμάζονται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Αττικό Μετρό. Πρόκειται συγκεκριμένα για 7 διρευματικούς συρμούς για τη γραμμή 3 του Μετρό, που έχουν τη δυνατότητα να κινούνται τόσο στο υπόγειο τμήμα, όσο και στο υπέργειο τμήμα της γραμμής μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο.

Πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο κάλεσε επισήμως την Αττικό Μετρό να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 για το έργο «Προμήθεια 7 νέων δι-ρευματικών συρμών (DV) για την εξυπηρέτηση της Γραμμής 3 Πειραιάς – Αεροδρόμιο». Η δημόσια δαπάνη σε αυτή τη φάση όμως θα είναι μηδενική έτσι ώστε να προχωρήσει η ωρίμανση και η προετοιμασία του σχετικού διαγωνισμού, χωρίς όμως να επιτρέπεται η ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων συρμών έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια αλλά έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες 7 διρρευματικοί συρμοί να μην επαρκούν για την πραγματοποίηση των δρομολογίων από και προς το Αεροδρόμιο με την προηγούμενη συχνότητα (ανά 30 λεπτά) μετά και την παράδοση της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό ως το Δημοτικό Θέατρο και έτσι πλέον αυτά πραγματοποιούνται ανά 36 λεπτά.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Κίνδυνος υποβάθμισης των δρομολογίων του Μετρό προς Αεροδρόμιο εξαιτίας της καθυστέρησης στην προμήθεια νέων συρμών

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*