Προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Χρήστος Σταϊκούρας

φωτογραφία: Χρήστος Σταϊκούρας/facebook

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως διευκρινίστηκε, το υπουργείο δεν πρόκειται να διασπαστεί, και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ως διάδοχος του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Γεραπετρίτη (ο τελευταίος είχε παραμείνει Υπουργός Επικρατείας και “τοποτηρητής” του υπουργείου).

Σημειώνεται ότι και στο προηγούμενο υπουργείο ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε έμμεση εμπλοκή με τις αστικές συγκοινωνίες, αφού οι συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ όπως ο ΟΑΣΑ βρίσκονται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, που είναι βουλευτής Φθώτιδας, ήταν Υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ από το 2012 έως το 2015 ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ως οικονομολόγος, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Τραπεζική (PhD in Banking) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου.

Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το 1998 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*