Προβλήματα στα δρομολόγια του Μετρό μετά την είσοδο ατόμων σε σήραγγα

Argybz/Wikimedia Commons

Καμπανάκι για άλλη μία φορά για τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς μετά από είσοδο ατόμων σε υπόγεια σήραγγα του Μετρό τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5:30 το πρωί, με την έναρξη λειτουργίας του Μετρό, ομάδα ατόμων εισήλθε στη σήραγγα της γραμμής 3 και κινήθηκε στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Κεραμεικός.

Για λόγους ασφαλείας, μόλις έγινε αντιληπτή η είσοδος στη σήραγγα, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο τμήμα αυτό της γραμμής. Ως συνέπεια, η κυκλοφορία στη γραμμή 3 πραγματοποιούταν στα τμήματα Δημοτικό Θέατρο – Ελαιώνας και Σύνταγμα – Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η γραμμή άνοιξε και πάλι από τις 6:00 ενώ για την επόμενη μισή ώρα τουλάχιστον τα δρομολόγια πραγματοποιούταν με καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων προς και από το Αεροδρόμιο.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ερευνά πώς παραβιάστηκαν οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σημειώνεται ότι η είσοδος ατόμων στις εγκαταστάσεις του Μετρό κάθε άλλο παρά ασυνήθιστη είναι με τα περισσότερα περιστατικά να μη λαμβάνουν δημοσιότητα. Η πλειοψηφία των συμβάντων αφορά τη γραμμή 1 όπου τακτικά εισέρχονται άτομα στο δίκτυο για βανδαλισμό συρμών και εγκαταστάσεων με γκράφιτι, ενώ έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά δολιοφθορών.

Για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αναμένεται το επόμενο διάστημα η προκήρυξη διαγωνισμού για την ενίσχυση της περίφραξης, ο προϋπολογισμός του οποίου θα ανέρχεται σε 1.106.080 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ με άλλο διαγωνισμό προϋπολογισμού 943.640 ευρώ με ΦΠΑ πρόκειται να προχωρήσει η αντικατάσταση της περίφραξης της γραμμής 1.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*