ΟΑΣΑ: 1 εκατομμύριο επιβάτες μετακινούνται καθημερινά με τις συγκοινωνίες της Αθήνας

Φωτογραφία: Chabe01/Wikimedia Commons

Σε ένα ενδιαφέρον infographic απεικονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στοιχεία του ΟΑΣΑ για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρεται, οι επιβάτες που μετακινούνται καθημερινά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φτάνουν το 1.000.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 90% των μετακινούμενων πριν την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχουν αυξηθεί τα ανοικτά εκδοτήρια σε σταθμούς του Μετρό, ενώ δημιουργήθηκαν και νέα εκδοτήρια σε κεντρικά σημεία του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, οι συναλλαγές του επιβατικού κοινού από τα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών με τη χρήση τραπεζικών καρτών έχουν αυξηθεί κατά 43%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κατά 92% έχουν οι αγορές προϊόντων μετακίνησης μέσω διαδικτύου.

Τα πιο δημοφιλεί προϊόντα κομίστρου είναι η Ath.ena Card 30 ημερών με ποσοστό 23,9% και το πολλαπλό εισιτήριο 10+1 διαδρομών με ποσοστό 20,8%.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, η τιμή των εισιτηρίων παραμένει ανταγωνιστική παρά τις σημαντικές αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα που καθιστούν ασύμφορες τις μετακινήσεις με Ι.Χ.

Επιπλέον, οι συγκοινωνίες έχουν ενισχυθεί μέσω της προσθήκης νέων σταθμών στη γραμμή 3 του Μετρό -που φτάνει πλέον τους 27 σταθμούς- συνδέοντας το Αεροδρόμιο με το λιμάνι του Πειραιά. Το Τραμ ενισχύθηκε με την προσθήκη 25 νέων συρμών τελευταίας γενιάς και το δίκτυο επεκτάθηκε ως τον Πειραιά, ενώ τέλος ενισχύθηκαν και τα λεωφορεία και τρόλεϊ με τον αριθμό των οχημάτων να ξεπερνά τα 1.200 και με την τηλεματική να έχει επεκταθεί σε όλες τις γραμμές.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*