Υπουργείο Υγείας: Ισχυρή σύσταση -χωρίς υποχρεωτικότητα- για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό

Andrea Bonetti/Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ)

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό έκανε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως ξεχωριστή αναφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χωρίς να θέτει κανένα ζήτημα υποχρεωτικότητας, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνομώνων για τον covid-19.

Με αφορμή την αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS COV-2, καθώς και άλλων ιών του αναπνευστικού το Υπουργείο Υγείας τονίζει την ανάγκη εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον COVID19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας ανω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα αλλά και την ανάγκη χρήσης μάσκας προστασίας σε όλους τους χώρους υγειονομικών μονάδων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς, χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Επιπλέον, τονίζεται η σημασία λήψης προληπτικών μέτρων από το γενικό πληθυσμό (υγιεινή των χεριών, συστηματικός αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έληξε επισήμως τον φετινό Μάρτιο. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική από τον Απρίλιο του 2020 ενώ από το Δεκέμβριο του 2021 έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας KN95 ή διπλής απλής μάσκας.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*