Χ. Σταϊκούρας: Και πάλι στις ράγες το τρένο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ταξίδεψε με το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου να διαπιστώσει την ομαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Παληό.

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από την θεομηνία ‘‘Daniel’’ είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή, με την επιτυχή πρώτη κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ακολουθεί η πλήρης αποκατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες».

athenstransport.com

Hellenic Train: Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου επιστρέφουν τα επιβατικά δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*