Από Δευτέρα 29 Ιανουαρίου: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες όλων των ΙΧ στην Αττική – Αναμένονται αποφάσεις για απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Αλέξανδρος Λιάρος

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας που θα πλήξει και την Αττική μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 22.00 αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, 2024 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Επιπλέον, από σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 22:00 και έως ύφεσης των φαινομένων, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως χ/θ 34,000 με εξαίρεση τα οχήματα της πολιτικής προστασίας.

Διακοπή κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας ενδέχεται να ληφθεί και για την κίνηση στις Εθνικές Οδούς.

Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας. Σε νεότερη συνεδρίαση της επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας, θα ληφθούν αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προαστασίας του Πολίτη κ. Κικίλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε τέτοιες μέρες αν μπορούμε αποφεύγουμε τις μετακινήσεις. Προφανώς, έχουμε τα βασικά στο αυτοκίνητό μας και κατά κύριο λόγο, είναι υποχρεωτικές πλέον οι αλυσίδες. Ακούμε τις ενημερώσεις και τις οδηγίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία φυσικά από την ΕΛΑΣ και την οργανωμένη πολιτεία και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στα δεδομένα τα οποία θα προκύπτουν»

«Όλα αυτά θα συνυπολογιστούν πάλι αύριο το πρωί σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία και με την πιθανή ή όχι τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα. Γενικώς η σύστασή μας είναι προσοχή για αυτές τις επόμενες ώρες και μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*