Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου που χρησιμοποιούσε κινητό κατά τη διάρκεια δρομολογίου

Φωτογραφία: Stolbovsky/Wikimedia Commons

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε οδηγός λεωφορείου της ΟΣΥ έπειτα από καταγγελία για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου.

Σύμφωνα με καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγός λεωφορείου σε γραμμή express του Αεροδρομίου χρησιμοποιούσε το κινητό του στέλνοντας sms και πραγματοποιώντας κλήσεις για προσωπικούς λόγους ενώ κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Αττικής Οδού.

Άμεσα, η διοίκηση της ΟΣΥ, σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κίνησε τη διαδικασία διαθεσιμότητας του οδηγού για πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, συμπεριφορές οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται με τα Μέσα Μεταφοράς, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, με την ασφάλεια στις δημόσιες μεταφορές να αποτελεί βασική και αδιαμφισβήτητη προτεραιότητά της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό δικαιωμάτων επιβατών του ΟΑΣΑ, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς, πλην των υπηρεσιακών αποκλειστικά για υπηρεσιακούς λόγους και μόνο με τη χρήση ασύρματου ακουστικού.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*