Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Καλοκαίρι 2024: Τα θερινά δρομολόγια στις συγκοινωνίες της Αθήνας

0
Σε ρυθμούς καλοκαιριού βρίσκονται από τα τέλη Ιουνίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με τα δρομολόγια να μειώνονται λόγω των αδειών των εργαζομένων. Όπως κάθε καλοκαίρι, εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια των Λεωφορείων και του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά...

ΣΤΑΣΥ: Προς λήψη μέτρων για βελτίωση των χρονοαποστάσεων του Μετρό

Share

    Στη λήψη μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των χρονοαποστάσεων στη γραμμή 3  αλλά και τη γραμμή 2 του Μετρό εντός του καλοκαιριού προσανατολίζεται η ΣΤΑ.ΣΥ., σύμφωνα με όσα απάντησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Κοτταράς σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η γραμμή 3 του Μετρό έχει ιδιαίτερη σημασία αφού κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι την χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους από και προς το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και το λιμάνι του Πειραιά. Το γεγονός όμως πως οι τουρίστες δεν είναι σε θέση να βρουν κάθισμα εντός των συρμών, δημιουργεί μία αρνητική πρώτη εικόνα για την πόλη που επισκέπτονται.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. ανέφερε στην απάντησή του πως η γραμμή 3 του Μετρό δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αύξηση της επιβατικής κίνησης καθώς είναι πλέον η μεγαλύτερη σε μήκος και αριθμό σταθμών γραμμή εξυπηρετώντας κρίσιμες υποδομές όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, τη στιγμή που είχε προηγηθεί 10ετής αποεπένδυση τις συγκοινωνίες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δεδομένα που παραθέτει, το ποσοστό εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή 3 φτάνει το 99%.

    Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Κοτταρά, από το 2021 και μετά έγιναν προσλήψεις προσωπικού, ανατάξεις παροπλισμένων συρμών καθώς και ανασχεδιασμός των δρομολογίων. Όπως όμως επισημαίνει, για τη μείωση των χρονοαποστάσεων στα δρομολόγια του Αεροδρομίου από τα 36′ σήμερα, απαιτείται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ελληνικό Μετρό για την προμήθεια νέων (σ.σ. διρευματικών) συρμών.

    Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΣΤΑ.ΣΥ. πρόκειται να προβεί σε στοχευμένες παρεμβάσεις, ανάλογες με αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

    Έτσι για παράδειγμα, αναμένεται η πύκνωση των δρομολογίων στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό τα απογεύματα του Σαββάτου, όταν και παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση. Σήμερα, τις ώρες αιχμής, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο ανά 4 λεπτά στη γραμμή 3 και ανά 4,5 λεπτά στη γραμμή 2.

    Τέλος, όσον αφορά τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο στη γραμμή 3, σύμφωνα με τον κ. Κοτταρά υπάρχουν προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων αυτών. Συγκεκριμένα, έχει προταθεί η αφετηρία των δρομολογίων αυτών να μην είναι ο σταθμός Δημοτικό Θέατρο αλλά κάποιος άλλος ενδιάμεσος σταθμός της γραμμής.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα