Πρόσβαση στις σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αυτό το άρθρο είναι μέρος του Οδηγού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας για Φοιτητές.

Άλλα σχετικά άρθρα:


Οι Σχολές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (πλήρες όνομα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ)  (^) φιλοξενούνται σε κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (κυρίως κοντά στο σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό), καθώς και στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή των Ιλισίων.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου η οποία συγκεντρώνει την πλειοψηφία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δείτε: Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Ας αναφερθούμε όμως σε μία προς μία στις Σχολές και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Σχολή Επιστημών της Αγωγής

Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (^)

Σημείωση: Όλα τα κτίρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από όπου διέρχεται ένας μεγάλος αριθμός γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Πατώντας στους συνδέσμους “Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου” μπορείτε να βρείτε πώς θα πάτε στο κάθε κτήριο από τον προορισμό σας [Πώς δουλεύει το Google Transit]. Στον ίδιο χάρτη είναι σημειωμένες οι στάσεις λεωφορείων και αναφέρεται ποιες γραμμές διέρχονται από την κάθε μία.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) στεγάζεται στα εξής κτίρια:

Νέο Χημείο, Ναυαρίνου 13α

  • Κοσμητεία της Σχολής, Αίθουσες Διδασκαλίας, Εργαστήρι Θεατρικών εφαρμογών και Μουσικής, Γραμματεία του Τμήματος, Γραφεία Διδασκόντων, Ελληνικό Ερευνητικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης για την Αξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Επίδοσης (ΙΕΑ), Κέντρο Διαπολιτισμικής Έρευνας και Παιδαγωγικής Παρέμβασης (ΚΕΔΕΠΠ), Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΚΕΤΕΕΠ), Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΠΕ), Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων (ΣΥΚΕΟΜ), Γραφεία Υποστήριξης, Βιβλιοθήκη και Αναγνωστήριο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΕΑΠΗ
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το Νέο Χημείο βρίσκεται σε απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό αλλά και από το σταθμό Ομόνοια του Μετρό/ΗΣΑΠ.

Ιπποκράτους 31

Ιπποκράτους 33

  • Αίθουσα Σεμιναρίων, Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Γραφεία Διδασκόντων, Κέντρο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, Βιβλιοθήκη Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό.

Ιπποκράτους 35

Σταδίου 5

Νέο Χημείο

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (^)

Σημείωση: Τα περισσότερα κτίρια του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από όπου διέρχεται ένας μεγάλος αριθμός γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Πατώντας στους συνδέσμους “Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου” μπορείτε να βρείτε πώς θα πάτε στο κάθε κτήριο από τον προορισμό σας [Πώς δουλεύει το Google Transit]. Στον ίδιο χάρτη είναι σημειωμένες οι στάσεις λεωφορείων και αναφέρεται ποιες γραμμές διέρχονται από την κάθε μία.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στεγάζεται στα εξής κτήρια:

Νέο Χημείο, Ναυαρίνου 13α

  • Αίθουσες διδασκαλίας, Εργαστήριο Πληροφορικής, Γραμματεία και διοίκηση του Τμήματος, Γραφεία διδασκόντων
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το Νέο Χημείο βρίσκεται σε απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό αλλά και από το σταθμό Ομόνοια του Μετρό/ΗΣΑΠ.

Μαράσλειο Διδασκαλείο, Μαρασλή 4

  • Αίθουσες διδασκαλίας, Αμφιθέατρο, Εργαστήριο Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών, Εργαστήριο Ψυχολογίας
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το Μαράσλειο Διδασκαλείο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Ευαγγελισμός του Μετρό.

Ιπποκράτους 20

Ιπποκράτους 31

Ιπποκράτους 33

Τηλεμάχου 11

ΤΕΙ Πειραιά, Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250
Μεθώνης 10, Εξάρχεια
Χαριλάου Τρικούπη 44

Σχολή Επιστημών Υγείας

Τα τρία από τις 4 Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας (πλην της Φαρμακευτικής) στεγάζονται στα κτήρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και σε άλλα κτίρια στην περιοχή του Γουδή. Η εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής και Νοσηλευτικής γίνεται και στα Νοσοκομεία της περιοχής των Αθηνών.

Ιατρική Αθηνών

Τμήμα Ιατρικής (Ιατρική Σχολή Αθηνών) (^)

Μικράς Ασίας 75, Γουδή

  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Η Ιατρική Σχολή βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Αμπελόκηποι του Μετρό.
  • Κοντινότερη στάση Λεωφορείου είναι η στάση ‘Λαϊκό‘ των Λεωφορειακών γραμμών 140, 622 και 815, και η στάση ‘Νοσοκομείο Παίδων‘ της Λεωφορειακής γραμμής 230.
  • Από τη Λεωφόρο Κηφισίας και τη Λεωφόρο Μεσογείων διέρχονται επίσης πολλές γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Χρησιμοποιείστε τον παραπάνω σύνδεσμο για να βρείτε πώς θα πάτε στο κτήριο της Ιατρικής από την τοποθεσία σας

Τμήμα Νοσηλευτικής (^)

Σημείωση: Όλα τα κτίρια της Νοσηλευτικής Σχολής βρίσκονται στην περιοχή του Γουδή σε μικρή απόσταση από την Ιατρική Σχολή. Ο σταθμός Αμπελόκηποι του Μετρό βρίσκεται σε απόσταση 15 περίπου λεπτών με τα πόδια. Από την περιοχή, κυρίως από τη Λεωφόρο Κηφισίας και τη Λεωφόρο Μεσογείων, διέρχεται ένας μεγάλος αριθμός γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Χρησιμοποιείστε τους παρακάτω συνδέσμους για να βρείτε πως θα πάτε στη διεύθυνση που επιθυμείτε από την τοποθεσία σας.

Παπαδιαμαντοπούλου 123, Γουδή

Τετραπόλεως 8, Γουδή

Φειδιππίδου 55, Γουδή

Δαβάκη Πίνδου 42, Γουδή

Μεσογείων 59, Γουδή

Κορωπίου 1, Γουδή

Δήλου 1Α, Γουδή

Τμήμα Οδοντιατρικής (Οδοντιατρική Σχολή) (^)

Θηβών 2, Γουδή

 

Τμήμα Φαρμακευτικής (Φαρμακευτική Σχολή) (^)

Η Φαρμακευτική Σχολή στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Συγκεκριμένα, στο συγκρότημα κτιρίων Θετικών Επιστημών μαζί με τα Τμήματα Βιολογίας, Γεωλογίας, και Χημείας. Οι χώροι του Τμήματος Φαρμακευτικής καταλαμβάνουν το βορειοανατολικό τμήμα του συγκροτήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δείτε: Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) (^)

  • Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται σε εγκαταστάσεις στο Δήμο Δάφνης, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Ειδομενής & Ηλιουπόλεως (διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη).
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Η είσοδος του ΤΕΦΑΑ βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Δάφνη του Μετρό.
  • Κοντινότερες στάσεις Λεωφορειακών γραμμών είναι η στάση ‘Γυμναστική Ακαδημία‘ των Λεωφορειακών γραμμών 165, και Α3 και η ομώνυμη στάση ‘Γυμναστική Ακαδημία΄των Λεωφορειακών γραμμών 206, 212, 237. Επίσης, πλησίον του σταθμού Μετρό Δάφνη έχουν το τέρμα τους οι Λεωφορειακές γραμμές 112, 217, 219, 229, 816.

ΤΕΦΑΑ Αθήνα

Θεολογική Σχολή

Η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (που αποτελείται από το Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας) βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δείτε: Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Σχολή Θετικών Επιστημών

Η Σχολή Θετικών Επιστημών βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών αποτελείται από τα εξής Τμήματα: Τμήμα Βιολογίας Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Τμήμα Μαθηματικών, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τμήμα Φυσικής και Τμήμα Χημείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δείτε: Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Νομική Σχολή (^)

Νομική Αθηνών

Σημείωση: Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον του σταθμού Μετρό Πανεπιστήμιο. Από την ίδια περιοχή διέρχεται ένας μεγάλος αριθμός γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Πατώντας στους συνδέσμους “Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου” μπορείτε να βρείτε πώς θα πάτε στο κάθε κτήριο από τον προορισμό σας [Πώς δουλεύει το Google Transit]. Στον ίδιο χάρτη είναι σημειωμένες οι στάσεις λεωφορείων και αναφέρεται ποιες γραμμές διέρχονται από την κάθε μία.

Σίνα 3 (Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών, Μ.Θ.Ε.)

Ακαδημίας 45

Ιπποκράτους 7α

Ακαδημίας 47

Ιπποκράτους 33

Ακαδημίας 43

Ασκληπιού 9

Σίνα 14

Σόλωνος 104, Παλαιό Χημείο

 

Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Σημείωση: Όλα τα κτίρια της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από όπου διέρχεται ένας μεγάλος αριθμός γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Πατώντας στους συνδέσμους “Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου” μπορείτε να βρείτε πώς θα πάτε στο κάθε κτήριο από τον προορισμό σας [Πώς δουλεύει το Google Transit]. Στον ίδιο χάρτη είναι σημειωμένες οι στάσεις λεωφορείων και αναφέρεται ποιες γραμμές διέρχονται από την κάθε μία.

Σόλωνος 57, Αθήνα

 

Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (^)

Σοφοκλέους 1

  • Γραμματεία, Εργαστήριο Τεχνών & Πολιτιστικής Διαχείρισης, Εργαστήριο Κοινωνικής Έρευνας στα Μ.Μ.Ε., Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων, Εργαστήριο Ψυχολογικών Εφαρμογών & Επικοινωνιακού Σχεδιασμού
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό

Αιόλου 42-44 & Κολοκοτρώνη

Ιπποκράτους 7

Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11 (Ριβολί), Γρυπάρειο Μέγαρο

 

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (^)

Αριστείδου 11

Σοφοκλέους 1

Ευριπίδου 14

  • Αίθουσες διδασκαλίας, Εργαστήριο Πληροφορικής, Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών, Γραμματεία Διδακτορικών Σπουδών, Γραφεία μελών ΔΕΠ, Βιβλιοθήκη Διδακτορικού Προγράμματος
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό

Σόλωνος και Σίνα

Ναυαρίνου 13Α

Σταδίου 5

 

Νομική Σόλωνος

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (^)

Θεμιστοκλέους 6

  • Κεντρική Γραμματεία Τμήματος, Γραμματείες Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, Κεντρική Γραμματεία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων & Υποψηφίων Διδακτόρων, Γραφεία μελών Δ.Ε.Π., αίθουσες διδασκαλίας
  • Προβολή στον χάρτη/Πρόσβαση από την περιοχή μου
  • Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Ομόνοια του Μετρό/ΗΣΑΠ

Σίνα 3, Νέο Κτήριο Ο.Π.Ε.

Σόλωνος 57, ΜΘΕ, Παλαιό κτίριο Ο.Π.Ε.

Αιόλου 42-44 και Κολοκοτρώνη

 

Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών (^)

Καπλανών 6

Αιόλου 42-44

 

Φιλοσοφική Σχολή

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Η Φιλοσοφική Σχολή αποτελείται από τα εξής Τμήματα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, Τμήμα Φιλολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και Τμήμα Ψυχολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δείτε: Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρυτανεία, Μεγάλη Αίθουσα Τελετών, Τμήμα Ευρωπαϊκών και ∆ιεθνών Σχέσεων, Γραφείο Σωκράτης / Erasmus

Πανεπιστημιακή Λέσχη, Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ), Ταμείο Αρωγής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών

Ιστορικό Αρχείο

Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Δείτε και ένα διαδραστικό χάρτη με όλες τις Σχολές, τα Τμήματα και τις υπηρεσίες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Αυτό το άρθρο είναι μέρος του Οδηγού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας για Φοιτητές.

Άλλα σχετικά άρθρα:

 

Φωτογραφίες: millionvoices.grecd.uoa.gr, foititikanea.gr, panoramio.com, foititikanea.gr, athensattica.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*