Εκτός λειτουργίας όλο το πρωί η τηλεματική του ΟΑΣΑ

404

Εκτός λειτουργίας βρισκόταν από σήμερα το πρωί το σύστημα της τηλεματικής των Λεωφορείων και Τρόλεϊ.  Όσοι επιβάτες προσπαθούσαν να ενημερωθούν για τις ώρες άφιξης των λεωφορείων μέσω των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα δεν έβλεπαν τίποτα ενώ και η σελίδα telematics.oasa.gr βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Η αποκατάσταση του συστήματος ήρθε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι, ενώ η σελίδα telematics.oasa.gr αντιμετωπίζει προβλήματα μέχρι και αυτή την ώρα (13:50).

Εξαιτίας του προβλήματος με την τηλεματική, οι επιβάτες δεν είχαν σήμερα καμία πρόσβαση σε πληροφορίες για τις γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας. Αυτό γιατί ο ΟΑΣΑ έχει εδώ και καιρό διαγράψει από το site του τις πληροφορίες για όλες τις γραμμές (χάρτες, ώρες αναχώρησης κλπ) και πληροφορίες δίνονται αποκλειστικά μέσω της τηλεματικής.

Τα προβλήματα της τηλεματικής συνεχίζονται 8 μήνες μετά την έναρξη της «κανονικής λειτουργίας» του συστήματος, με τις βλάβες σε λεωφορεία, «έξυπνες στάσεις» αλλά και τις μη αξιόπιστες πληροφορίες για το χρόνο διέλευσης των οχημάτων να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα της τηλεματικής, ο ΟΑΣΑ καθώς και το υπουργείο Υποδομών τα υποβαθμίζουν συνεχώς κάνοντας λόγο για «μεγάλη επιτυχία» του συστήματος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*