Ο ΟΑΣΑ «ξέχασε» πάλι την αποζημίωση στις κάρτες λόγω απεργίας

Ενημέρωση: Τον Απρίλιο η αποζημίωση για τον Φεβρουάριο στους κατόχους καρτών του ΟΑΣΑ


Ξεκίνησε από σήμερα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου η έκδοση και ανανέωση των μηνιαίων καρτών του ΟΑΣΑ για τον Μάρτιο. Για άλλη μία φορά όμως ο ΟΑΣΑ «ξέχασε» την αποζημίωση στους κατόχους καρτών του Φεβρουαρίου λόγω της 24ωρης απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την περασμένη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Από το 2013 ο ΟΑΣΑ παρέχει αποζημίωση στους κατόχους μηνιαίων καρτών για κάθε μέρα 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσω έκπτωσης στις κάρτες του επόμενου μήνα. Συγκεκριμένα, για τους κατόχους καρτών του Φεβρουαρίου το ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι 0,50 ευρώ (για μηνιαίες κάρτες αξίας 30 ευρώ). Όπως έχουμε όμως αναδείξει, το σύστημα αυτό έχει πολλά μειονεκτήματα. Έχουν υπάρξει φορές που ο ΟΑΣΑ έχει «ξεχάσει» την αποζημίωση, ενώ όταν ο οργανισμός έχει προσπαθήσει να επανορθώσει υπήρξαν καταγγελίες για υπαλλήλους σε εκδοτήρια εισιτηρίων που επέστρεψαν λάθος ποσό στους επιβάτες.

Το Athens Transport έχει στείλει αίτημα στον ΟΑΣΑ σχετικά με την παράλειψή του αυτή αλλά δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε τριήμερο αποκλείεται να υπάρξει απάντηση πριν την Τρίτη, τελευταία μέρα του μήνα.

Λύση στα προβλήματα με την αποζημίωση στους κατόχους καρτών θα μπορούσε να δώσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο με το ποσό να πιστώνεται αυτόματα σε όλες τις κάρτες τις ημέρες της απεργίας. Παρόλο όμως που οι αιτήσεις για την έκδοση των νέων ATHENA CARD αναμενόταν να ξεκινήσουν μέσω διαδικτύου, σύμφωνα πάντα με τον ΟΑΣΑ, μέσα στο Φεβρουάριο, προς το παρόν η ειδική ιστοσελίδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, προφανώς λόγω και του προβλήματος που προέκυψε με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών. Περισσότερα όμως για αυτό από τη νέα βδομάδα.

Δείτε επίσης: