Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

«Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων Ath.ena Card μέσω ΕΛΤΑ»

Share

    Ενημέρωση: Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, από τους 11.000 φακέλους με δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, έγινε η αποστολή 1.200 καρτών


    Ξεκίνησε από χτες το απόγευμα, 9 μέρες μετά την έναρξη κατάθεσης των δικαιολογητικών, η ταχυδρομική αποστολή των προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, αν όχι σήμερα, αύριο Παρασκευή οι πρώτες κάρτες θα πρέπει να φτάσουν στους κατόχους τους.

    Το Athens Transport έχει αναδείξει την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση και ταχυδρομική αποστολή των καρτών, αφού σήμερα βρισκόμαστε 6 ημέρες πριν την 1η Νοεμβρίου, όταν οι περισσότεροι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών θα θελήσουν να ενεργοποιήσουν τις νέες τους κάρτες.

    Πάντως, εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία εγγύηση πως όλοι όσοι έχουν καταθέσει φακέλους με δικαιολογητικά έως σήμερα θα έχουν λάβει την κάρτα τους μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Όσοι θέλουν οπωσδήποτε να έχουν την προσωποποιημένη Ath.ena Card ως την 1η Νοεμβρίου, ίσως θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουν σε απευθείας έκδοση της κάρτας σε κάποιο εκδοτήριο.

    Ηλεκτρονικό εισιτήριο: 10 συμβουλές για τους αναγνώστες του Athens Transport

    Όσον αφορά το συνολικό ρυθμό έκδοσης των καρτών, αυτός φαίνεται πως βαίνει αυξανόμενος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, περισσότερες από 100.000 προσωποποιημένες κάρτες έχουν ήδη εκδοθεί. Ο αριθμός πάντως εξακολουθεί να είναι μικρός, αφού οι κάτοχοι παλαιών καρτών απεριορίστων διαδρομών είναι τουλάχιστον 250.000 (σύμφωνα με τον υπουργό) ενώ κατ’ άλλους φτάνουν ως και τους 500.000. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου που καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες αλλά και μη κατόχους παλαιών καρτών που τώρα θέλουν να εκδώσουν Ath.ena Card.

    Εν τω μεταξύ, από αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία επιπλέον τερματικά έκδοσης καρτών (μόλις 5 μέρες πριν την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της μετάβασης!) σε σταθμούς του Μετρό.

    Τέλος, το υπουργείο ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την υπομονή του και την αποδοχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τονίζοντας πως η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί γίνεται άπαξ, με την πρώτη έκδοση της κάρτας.

    • Έχετε λάβει ακόμα ταχυδρομικά την κάρτας σας; Αν ναι, αφήστε μας ένα σχόλιο με την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών;
    • Είδατε κάποιο νέο σημείο έκδοσης καρτών; Αφήστε ένα σχόλιο για να βοηθήσετε στην ενημέρωση.

    Δείτε επίσης:

 
 

Διαβάστε Περισσότερα