Βγάλτε Ath.ena Card, χωρίς να περιμένετε σε ουρά

Η εναλλακτική στην πολύωρη αναμονή για έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card είναι η παράδοση φακέλου με δικαιολογητικά σε οποιοδήποτε εκδοτήριο (χωρίς καμία αναμονή) και η αποστολή της κάρτας ταχυδρομικά, έτοιμη να φορτιστεί με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση περί παράτασης της ολοκλήρωσης της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, όσοι έχουν δώσει φάκελο και περιμένουν την κάρτα ταχυδρομικά μπορούν να χρησιμοποιούν τη μηνιαία κάρτα του Οκτωβρίου για τις μετακινήσεις τους ως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Σε ποιους απευθύνεται η διαδικασία:

 • Σε κατόχους μηνιαίων καρτών ολόκληρης τιμής
 • Σε επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών που έχουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017
 • Πλέον και σε φοιτητές

Αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες μπορείτε να ετοιμάσετε έναν ανοικτό φάκελο μεγέθους Α4. Μέσα, βάλτε τα εξής δικαιολογητικά:

 1. Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).
 2. Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.
 3. Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
 4. Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.
 5. Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

Έξω από το φάκελο, γράψτε τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου.

Που παραδίδω τον φάκελο; Μπορείτε να παραδώσετε τον ανοικτό φάκελο με τα δικαιολογητικά σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, στα εκδοτήρια με ειδική σήμανση. Επίσης, τα παρακάτω 6 εκδοτήρια λειτουργούν συνεχώς για την παραλαβή φακέλων:

 • Σύνταγμα (γραφείο επικοινωνίας κοινού): 7 ημέρες τη βδομάδα, 7:00 – 20:00
 • Ομόνοια (θυρίδα στα εκδοτήρια): 7 ημέρες τη βδομάδα, 7:00 – 20:00
 • Πειραιάς (θυρίδα στα εκδοτήρια): 7 ημέρες τη βδομάδα, 10:00 – 20:00
 • Αττική (σταθμαρχείο): 7 ημέρες τη βδομάδα, 6:00 – 20:00
 • Μοναστηράκι (θυρίδα στα εκδοτήρια): 7 ημέρες τη βδομάδα, 10:00 – 20:00
 • Πανεπιστήμιο (θυρίδα στα εκδοτήρια): 5 ημέρες τη βδομάδα, 10:00 – 20:00

Πώς θα παραλάβω την κάρτα; Οι κάρτες αποστέλλονται μέσω ΕΛΤΑ Courier. Παραδίδονται ΜΟΝΟ στον κάτοχό τους, οποίος πρέπει να υπογράψει, διαφορετικά ο διανομέας αφήνει έντυπο ειδοποίησης για επικοινωνία με την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι 3.500 πρώτες προσωποποιημένες κάρτες έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά τις τελευταίες 3 μέρες.

Δείτε επίσης:

95 Comments

  • Η παραδόσεις των καρτών θα γίνουν προς το τέλος Φεβρουαρίου, μιας και στις 7 του μηνός θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για να οριστεί ο ανάδοχος για την έκδοση των καρτών μέσω διαδικτύου.

   Η αποστολή θα γίνει με ΕΛΤΑ Courier και είναι δωρεάν. Είπαμε…

 1. Καλησπέρα !
  Χθες 09/01/2018 , έβγαλα πρωσοποιημένη κάρτα !!! τα κατάφερα !!
  (γιατί στις αρχές τις έβγαζαν μόνο όσους χρησιμοποιούσαν τις μηνιαίες κάρτες και όσες φορές είχα πάει σε γκισέ δεν με άφηναν!! )

  Ερώτημα : Μέσα στην πρωσοποιημένη κάρτα φόρτωσα 10+1 εισιτήρια , Χρισημοποιήσα το 1, έχω 10 ..

  Και : Σε λίγες μέρες θα χρησιμοποιήσω το λεωφορείο Ε95 για Αεροδρόμιο ..
  μπορώ να μην πληρώσω με μετρητά τον οδηγό που συνέβαινε πάντα..
  και να δώσω την κάρτα και να αφαιρέσει από τα 10 εισιτήρια (βέβαια τα 10 ήταν απλά .. όχι αεροδρομίου αλλά σε ευρώ αρκούν 1,40 * 10 = 10,40 € .. άρα λογιστικά αρκεί το κόστος του αεροδρομίου ..) ..

  πρακτικά επιτρέπεται;

  • Θα πάτε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, ή μέσω της εφαρμογής στο κινητό και θα φορτώσετε αποθηκευμένη αξία 6€. Όταν θα επικυρώσετε την κάρτα στο λεωφορείο, θα αφαιρεθούν αυτά τα 6€.

   • τιιιι 6 € πήγε το εισιτήριο στα λεωφορεία Αερδρομειόυ ;!! .. οκ ..

    πάντως δεν ισχύει το γνωστό σύστημα , που τα έσκαγες μετρητα στον οδηγό ;

    συνεχίζει να έχει ταμείο ; ή όχι

    • Ναι, από τις αρχές του 2016, νομίζω.

     Σε όλες τις στάσεις πλην του αεροδρομίου, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό, όπως πάντα.

     • έβαλα μέσα 10 € !!!!! τα κατάφερα !!!.. τώρα μπορεί να το εξακριβώσει ο οδηγός ; (και μην μου ζητάει λεφτά ) ;

     • Θα πείτε στον οδηγό πως έχετε χρήματα στην καρτα, θα επικυρωσετε την καρτα στο μηχάνημα και αυτό θα γράψει «Επιτυχής/SUCCESSFUL”.

      Πάντως, μπήκαν τα χρήματα; Ακουμπήσετε την καρτα στο πίσω μέρος της συσκευής;

     • ναι ! .. καλά μπορεί για καλό και κακό , να μου κάνουν σε κιόσκι έναν έλεγχο .. αν είναι μέσα σίγουρα ..

      οκ κατάλαβα Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα …

      ** Σε περίπτωση που εάν μπορείτε να επηρρεάσετε στην ποιότητα / στάδιο των προγραμμάτων και για υπολογιστή και για κιητά ..

      χρειαζόμαστε :
      α. απομνημόνευση των στοιχείων

      β. προσθήκη paypal ως τρόπο πληρωμής ! είναι απίστευτα γρήγορο

      γ. από το κινητό να ΜΗΝ σε οδηγεί σε σελίδες web , αλλά να ανοίγουν μέσα από κει ..

      αυτά

     • Δεν έχω ούτε εγώ ούτε το site σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον φορέα.

      Θα μπορούσατε όμως να στείλετε αυτές τις προτάσεις στον ΟΑΣΑ μέσω της φόρμας υποβολής παραπόνων στο site του οργανισμού: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

 2. Καλησπερα, αρχικα ξερουμε αν ισχυει ακομα η καταθεση μεσω φακελου; Δευτερον, Εχω εξαμηνιαια καρτα που ληγει τον μαρτιο, μπορω να παραλαβω την προσωποποιημενη μεσω ΕΛΤΑ και να την αφησω αδεια μεχρι να ληξει η τωρινη; Ή θα δημιουργησει προβλημα στην εκδοση;

  • Νομίζω πως η κατάθεση με φάκελο έχει σταματήσει, μιας και ο ΟΑΣΑ έχει αφαιρέσει το pop-up window που έβγαινε στο athenacard.gr για να ενημερώσει για την διαδικασία.
   Ούτως ή αλλως δεν υπάρχουν ουρές και αν υπάρχουν έχουν μήκος γύρω στα 5 άτομα το πολύ.

   Ναι, μπορείτε να εκδώσετε μια προσωποποιημένη καρτα άδεια από ένα από τα εκδοτήρια που αναφέρονται στο link ( https://athenacard.gr/jsp/smartafc/general/customers/ekdotiria-pros.jsp ) και να την φορτίσετε όταν λήξει η εξαμηνιαία που έχετε τώρα, από οποιοδήποτε αυτοματο μηχάνημα (ναι, μπορείτε να φορτώσετε το κόμιστρο 180 ημερών (6μηνιαιο) και από αυτοματο μηχάνημα)

   • Τελεια ευχαριστω πολυ. Εγω θα παω να δοκιμασω με τον φακελο (να πω την αληθεια απλα δεν θελω να με βγαλουν με την τραγικη webcam που εχουν!), εαν δεν τον δεχτουν τοτε θα περιμενω στο εκδοτηριο δεν τρεχει κατι. Και παλι ευχαριστω! 😀

    • Παρακαλώ.
     Στο εκδοτήριο μπορείτε να πάτε με δικιά σας φωτογραφία, την οποία θα τραβήξουν με την webcam, δεν χρειάζεται να σας τραβήξουν επί τόπου.

     • Ναι τελικα την εβγαλα επι τοπου, σαρωσαν τη φωτογραφια με scanner χωρις θεμα και δεν επηρεασε η υπαρχουσα μου καρτα (ενω παλαιοτερα μου ειχαν πει οτι θα επηρεασει). Τωρα εχω την προσωποποιημενη ετοιμη για χρηση 🙂

 3. Σε κάρτα 30 ημερών τι συμβαίνει εαν δεν χτυπήσεις ξανά κάρτα στην έξοδο; Οι πύλες είναι ανοιχτές και από συνήθεια και άγνοια δεν ξαναχτύπησα στην έξοδο.

  • Κανονικά τπτ απλά πρέπει να το συνηθίσετε γιατί εάν ας πούμε έχεις μέσα χρηματικό ποσό (βάση του ίδιου συστήματος στο εξωτερικό) σε χρεωνει με το μεγιστο. Εάν λειτουργεί βδλδ έτσι και εδώ μπορεί να σε χρεώσει μέχρι 10νευρω που είναι το αεροδρόμιο. Όταν θα είναι κλειστές θα το θυμάστε αλλά καλό είναι να το συνηθίσετε.

 4. Η συζυγος παρεδωσε στο εκδοτηριο του Πειραια στον ηλεκτρικο σταθμο τον φακελο με τα απαραιτητα εγραφα για προσωποποιημενη καρτα στις 16/10/2017 δηλαδη την πρωτη μερα λειτουργιας του μετρου.Ακομη δεν εχουν στειλει τιποτε και ληγει η προθεσμια..Αραγε οταν εισαι τοσα χρονια νομιμος και εχεις αμετρητα μηνιαια κουπονια πως μπορεις να συνεχισεις να εισαι?Θα την στειλουν την προσωποποιημενη καρτα η πρεπει να κανουμε κατι.Κλεινουμε μηνα. Δημητρη σε ευχαριστω για τον κοπο σου καθημερινα!!

 5. Παράδοση Φακέλου Σταθμός Ακρόπολη 30/10/2017 Παράδοση Κάρτας 11/11/2017
  Παράδοση Φακέλου Σταθμός Αιγάλεω 30/10/2017 Παράδοση Κάρτας 7/11/2017

 6. Καλησπέρα σας. Έχω παραδόσει τον φάκελο σπό τις 30/10/2017. Δεν έχω παραλάβει ακόμη τίποτα. Να ανησυχήσω; Μέχρι πότε χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα την κάρτα Οκτωβρίου; Επίσης όταν παραλάβω την κάρτα, επιφορτίζεται με τη μηνιαία συνδρομή σε μηχάνημα ή στο εκδοτήριο; Τέλος ή φόρτιση της κάρτα είναι ημερολογιακή ή ο μήνα ξεκινά από την πρώτη χρήση; Ευχαριστώ

  • Ο ΟΑΣΑ έχει πει πως μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 3 εβδομάδες για να σταλεί η καρτα.

   Την παλιά καρτα Οκτωβρίου με βάση την τρέχουσα παράταση, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε μέχρι τις 15 του μήνα.

   Την καρτα μπορείτε να την φορτίσετε με κόμιστρο 30 ημερών, κανονικά, από το μηχάνημα.

   Οι 30 ημέρες ξεκινούν από την πρώτη επικύρωση (π.χ. αν την επικυρωσετε πρώτη φορά στις 16/11, ισχύει μέχρι τις 16/12, όπου θα πάτε πάλι στο μηχάνημα να την επαναφορτίσετε).

   Σημαντικό: Ενώ οι 30 ημέρες ξεκινούν να μετρούν από την πρώτη επικύρωση, εσείς συνεχίζετε να την «χτυπάτε» σε κάθε μέσο που επιβιβάζεστε, ενώ στο μετρό, και στην έξοδο, ακόμα και τώρα που οι πύλες είναι ανοικτές.

 7. έχουμε 8 Νοέμβρη 2017 και ακόμη δεν έχουμε λάβει τίποτα. Τα πρόστιμα θα τα στέλνουμε στο μετρό ή στην εθελ ???

  • Τι εννοείτε δεν έχετε λάβει τίποτα; Τις κάρτες; Αυτές χρειάζονται μέχρι και 3 εβδομάδες για να σταλθούν.

   • τελευταίο μήνυμα …. γιατί μέχρι σήμερα 16.11.2017 δεν έχω λάβει ταχυδρομικώς τίποτα …. Η ΣΤΑ.ΣΥ. είναι υπεύθυνη για την συλλογή των φακέλων και αποστολή τους στην HTC η οποία αναλαμβάνει την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών και την αποστολή τους στους κατόχους της. Περαιτέρω ουδεμία ενημέρωση έχουμε για την πορεία των φακέλων. Για την μετακίνησή σας θα πρέπει να εκδόσετε ηλεκτρονικό ειισιτήριο μέχρι να την παραλάβετε.

    Με εκτίμηση,

    Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού

    • Δείτε μέσα στο μήνα θα έρθει. Αν μετακινείστε καθημερινά μπορείτε να βγάλετε τα πενθήμερα των 9€, τα οποία αποτελούν και τη φθηνότερη λύση.

 8. Μαζι με ολα ας κανουμε κ απεργιες…ρε μαλακα πως θα γυρισω απο την δουλεια..πως θα παω εκει που πρεπει…πως ???γαμο την παναγια σας

 9. Καλησπέρα από ότι καταλαβαίνω κάποιος που δεν έχει παλαιότερη κάρτα δεν μπορεί να ακολουθήσει τη διαδικασία φακέλου και θα πρέπει να πάει στην ουρά είναι να βγάλει εισητήριο των 5 ημερών?

 10. Αγαπητέ Δημήτρη (ελπίζω να μου το επιτρέπεις)
  Το ότι χωρίς κανένα όφελος διαθέτεις χρόνο για ενημέρωση των υπολοίπων είναι αξιέπαινο και δημιουργεί την ελπίδα ότι σε αυτή την χώρα δεν έχουν ευτελιστεί τα πάντα, θέλω να ζητήσω συγνώμη για το ελαφρώς επιθετικό ύφος της προηγούμενης ανάρτησης.
  Δυστυχώς οι διάφορες αρχές έχουν υπερβεί την καλώς εννοούμενη αποστολή τους και εξελίσσονται σε μάστιγα προστασίας της ανομίας μάλλον παρά του πολίτη.
  Ατυχώς κάθε φορά θελουμε να ανακαλύπτουμε τον τροχό, αντί να μαθαίνουμε από τα λάθη και την εμπειρία των άλλων, έχεις ακούσει ασφαλώς την άποψη για τους Παρθενώνες και τα βελανίδια, σήμερα παρθενωνας είναι η τεχνίτη νοημοσύνη και βελανίδια το ελληνικό δημόσιο σύστημα, η μόνη ελπίδα μου (γιατί πλησιάζω το βιολογικό μου τέλος) είναι νέοι άνθρωποι σαν εσένα, να εισαι καλά και πάντα υγιείς και πρόθυμος να συντρεξεις τους συνανθρώπους σου.

  • Φυσικά και σας το επιτρέπω και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως το ελληνικό δημόσιο, όπως λέτε και εσείς, που όχι μόνο προκαλούν προβλήματα, αλλά και μας κρατάνε πίσω. Και πάλι, ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά.

 11. Ειμαι πολύτεκνη και μένω επαρχία. Δικαιούμαι μειωμένο 50% αλλα χρησιμοποιώ το Μετρό σποραδικά. Τι πρέπει να κάνω;

 12. Χαίρετε,
  Διαθέτω μηνιαία κάρτα με κουπόνι από Ιανουάριο του 2017. Μπορώ να στείλω τα έγγραφα με φάκελο; Ευχαριστώ!

 13. Ειμαι φοιτητρια και παρεδωσα φακελο πριν καμια βδομαδα, ομως αντι για φωτογραφιες εβαλα φωτοτυπια της ταυτοτητας μου. Δεν ξερω πως να ενημερωθω για την πορεια της αιτησης μου και δεν εχω βρει τροπο προσβασης στο εντυπο προσωποποιησης που ειχα κανει. Τι πρεπει να κανω? Να περιμενω, να ξαναφτιαξω καπως φακελο η πρεπει να στηθω στην ουρα?

 14. Όχι, για τη διαδικασία με τον φάκελο απαιτείται κουπόνι εντός του 2017. Δυστυχώς, πρέπει να περιμένετε σε ουρά.

  • Αξιότιμε κύριε Σαρτζετάκη
   Δεν ξέρω αν είστε υπάλληλος των ΜΜΜ ή υπάλληλος του υπουργείου, για ενημέρωση σας η διαδικασία της ουράς ήταν χαρακτηριστικό των άληστου μνημης ανατολικών καθεστώτων, στην εποχή της πληροφορικής αυτά είναι λόγια του Κλήδωνα που έλεγαν οι παλαιότεροι, από ότι καταλαβαίνω οι αναλυτές της εφαρμογής είναι επιπέδου Καρανικα και κάτω, εν κατακλείδι δεν πρόκειται να στηθώ σε καμμία ουρά για από την ανοησία και την ανοργανωσιά του ελληνικού δημοσίου και των δεκο.
   Πάντα στην διάθεση σας

   • Δεν έχω σχέση με κανένα φορέα, ούτε είμαι υπέρ της ουράς, αλλά αν θέλετε να βγάλετε αυτή τη στιγμή καρτα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
    Και για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, οι ουρές δεν είναι λαθος του ΟΑΣΑ. Ο ΟΑΣΑ είχε αρχικά σχεδιάσει η διαδικασία να γίνεται ολόκληρη μέσω internet και μετά η καρτα να έρχεται σπίτι σου. Ωστόσο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απέρριψε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι δεν άφησε άλλη επιλογή από το να σχηματίζονται ουρές.

    • Αυτό που εάν τολμήσουμε να πούμε ότι ο ΟΑΣΑ εχει ένα μεριδιο ευθύνης χωρίς να κατηγορήσουμε κυβερνήσεις και τολμάμε να πούμε ότι ο Έλληνας το άφησε τελευταία στιγμή αυτομάτως είμαστε υπάλληλοι του ΟΑΣΑ με ξεπερνάει…

    • Δημήτρη καλησπέρα, χθες 09//01/2018, έβγαλα ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΈΝΗ κάρτα !!!!

     Κατέβασα και την εφαρμογή στο κινητό και μπήκα από υπολογιστή ..

     και πραγματικά απογοητεύτηκα …

     ούτε αποθηκεύεται ο κωδικός μας ούτε στο κινητό ούτε στον υπολογιστή μας ..

     Αγορές μέσω πιστωτικής δεν μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι και να τις φορτώνουμε στις κάρρτες αυτές;

     εξέλιξη δεν θέλουν ;!!!

     • Τι εννοείτε, δεν αποθηκεύεται ο κωδικός; Ότι πρέπει να το πληκτρολογείται κάθε φορά;

      Ναι, μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική από το site και στη συνέχεια να πάτε σε ένα αυτόματο μηχάνημα και να πατήσετε “Online Κράτηση”
      ή
      να πληρώσετε με πιστωτική από την εφαρμογή και να φορτίσετε την κάρτα κατευθείαν από το κινητό σας.

 15. Παρέδωσα τον φάκελο στις 17 του μήνα και ακόμα δεν έχω παραλάβει… Υπάρχει κανείς με ανάλογο χρονικό διάστημα που αναμένει;

  • Ναι, κάποιος σχολίασε σε ένα άλλο άρθρο, πως κατέθεσε τον φάκελο 17/10 και του ήρθε σήμερα η κάρτα. Οπότε, μέχρι την Παρασκευή θα σας έρθει, λογικά.

  • Ίσως καλύτερα μέχρι να μειωθούν οι ουρές και αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά τα μέσα να πληρώσετε μία δύο φορές διπλή τιμή αγοράζοντας ολόκληρο εισιτήριο από το μηχάνημα παρά να περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα όρθιος. Σε λίγο καιρό που θα ηρεμήσουν τα πράγματα βγάζετε και την κάρτα.

 16. Ειμαι 70 ετων και δεν εχω μηνιαια καρτα, εαν συνυποβαλω φωτοτυπια της ταυτοτητας μου ειναι επαρκης, διαφορετικα συμφωνα με την απαντηση σας στην κα. Maria Pap δεν εχω δυνατοτητα χρησης των δημοσιων μεσων μεταφορας

 17. Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ είχε αρχικά σχεδιάσει να κάνει την διαδικασία μέσω internet. Ωστόσο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, δεν το επέτρεψε καθώς ο ΟΑΣΑ ζητούσε διεύθυνση (για να ταχυδρομηθεί η κάρτα) και τηλέφωνο/email επικοινωνίας.

  Δεν φταίει ο ΟΑΣΑ, λοιπόν.

 18. Αν δεν θέλετε να δώσετε τον ΑΜΚΑ, μπορείτε να εκδώσετε απρόσωπη κάρτα ή πολλαπλό εισιτήριο. Απλά, δεν θα μπορείτε να φορτώσετε κόμιστρα των 30 ημερών και άνω.

 19. Ο ΑΜΚΑ είναι προσωπικό δεδομένο, παρ΄ όλα αυτά κανείς τρίτος δεν μπορεί εύκολα να έχει στοιχεία του υπόχρεου όπως φωτογραφία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, όπως θα είχε απο μια ταυτότητα ή διαβατήριο.
  Δεύτερον ο ΑΜΚΑ αποτελεί ταυτοπροσωπία.
  Τρίτον, ΟΛΟΙ ακόμη και όσοι δεν το γνωρίζουν έχουν ΑΜΚΑ.
  Το να τυπώσει κανείς τον ΑΜΚΑ του απο την ιστοσελίδα που αναφέρεις εφόσον βάλεις τα στοιχεία σου είναι πανεύκολο.
  Τέταρτο, ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσο μάγκες είναι, αλλά ταυτοποίηση μέσω INTERNET δεν γίνεται. Θα έχει τύχει να ακούσεις ότι αυτός που μιλάει μαζί σου στο INTERNET θα μπορούσε να είναι και ένας σκύλος.Παράδειγμα οι κωδικοί web banking ή του TAXIS.
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΜΕΣΩ INTERNET. ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ή στην ΕΦΟΡΙΑ για να τους παραλάβεις.

 20. Καλημέρα! Όσον αφορά την ηλεκτρονική κάρτα εγώ έχω φοιτητική αλλά δεν έχω κουπόνι του έτους 2017 (γιατί τα παραδίδουμε στην δουλειά για κάλυψη των χρημάτων που μας δίνουν για να την πληρώσουμε) σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένω ή μπορώ να παραδώσω φάκελο απλά με την φωτοτυπία της κάρτας χωρίς το κουπόνι?

   • Χθες περίμενα από της 4 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τελικά δεν πρόλαβα κιόλας (δεν λέω ότι ήμουν η μόνη εκεί), αλλά δουλεύω και σπουδάζω και δεν προλαβαίνω! Μήπως να κάνατε κάτι να διευκολύνεται λίγο τον κόσμο!! Σκεφτείτε το! Ευχαριστώ για την απάντηση!

 21. Έχω ήδη βγάλει προσωποποιημένη κάρτα ATHENA με πρώτη φόρτιση 6 Οκτωβρίου 30€.
  1. Ισχύει για 30 ημέρες δλδ μέχρι 5 Νοεμβρίου ή όπως η παλιά μηνιαία μέχρι 31 Οκτώβρη.
  2. Η φόρτιση των καρτών γίνεται κανονικά μέσω του επίσημου site? Το έχει επιχειρήσει κάποιος?

  • Εάν δεν την έχετε ενεργοποιήσει δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να μετράνε οι μέρες. Ναι εγώ το έχω επιχειρήσει και λειτουργεί.

   • Την ενεργοποίησα για τον μήνα Οκτώβριο. Άρα ισχύει για 30 ημερολογικές ημέρες και όχι για τον μήνα? Ευχαριστώ για την απάντηση. Για την επόμενη φόρτιση τότε θα χρησιμοποιήσω το online site.

    • Από την ημέρα που την επικύρωσατε για πρώτη φορά ισχύει για 30 μέρες μετά… Αλλά εάν τον περάσετε από ένα μηχάνημα επικύρωσης θα σας ενημερώσει για τις μέρες που έχει ισχύ ακόμα…

    • Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η φόρτιση μέσω site δεν λειτουργεί όταν πάτε να φορτίσετε στην κάρτα το, ήδη αγορασμένο από το site, κόμιστρο, από τα αυτόματα μηχανήματα.

     Για να είστε σίγουρη, καλύτερα φορτίστε την απευθείας από αυτόματο μηχάνημα.

 22. Καλησπερα. θα ηθελα να ρωτησω το εξης. οσοι δεν εχουν μηνιαια καρτα κ θελουν απο νοεμβριο να βγαλουν προσωποποιημενη των 30 ημερων πως γινεται?

 23. Έχω εκδώσει για την ανηλικη μαθήτρια κόρη μου 3μηνη κάρτα απεριοριστων διαδρομών, από τον 10/2017 μέχρι και τον 12/2017
  Τι πρέπει να κάνω?

  • Προς το παρόν, τίποτα. Μέχρι να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης, η κόρη σας μετακινείται κανονικά. Όταν κλείσουν οι πύλες, θα χρησιμοποιεί την ειδική θύρα που υπάρχει σε κάθε σταθμό με επίδειξη της χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

 24. Μια ακόμα διευκρίνηση. Το άτομο για το οποίο έχω το φάκελο δεν έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών και δεν είναι δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου, αλλά κάνει χρήση των μέσων. Επίσης δεν είναι φοιτήτρια και είναι μεταξύ 18 και 65 ετών. Μπορώ να παραδώσω το φάκελο όπως είναι χωρίς το στέλεχος της μηνιαίας κάρτας ή χρειάζεται αναμονή στα εκδοτήρια; Στην περίπτωση της αναμονής πρέπει να πάει το ίδιο το άτομο ή μπορώ να πάω εγώ με τα στοιχεία του; Ευχαριστώ.

  • Η διαδικασία με τον φάκελο αφορά μόνο όσους είχαν χάρτινη κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Με λίγα λόγια πρέπει να περιμένετε στην ουρά.

   Πρέπει να πάει το ίδιο το άτομο.

 25. Με τους σπουδαστές των ΙΕΚ τι θα γίνει;;; Θα ευαρεστηθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθούν;;; Υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ παράβασης καθήκοντος και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ σχετικά με την αδιαφορία-άρνηση του Υπουργείου να υπογράψει σχετική σύμβαση με τον ΟΣΥ και να εκδώσει οδηγία. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι οι αρμόδιοι εντός των ΙΕΚ και εντός του Υπουργείου δεν τυγχάνουν βουλευτικής ασυλίας και άμα “τσιμπήσουν” καμιά δικογραφία θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

  • Οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ δικαιούνταν και ακόμα δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο μέχρι την ηλικία των 22 ετών.
   Επιπλέον, οι σπουδαστές ΙΕΚ ανήκουν στην κατηγορία «Φοιτητές» και μπορούν να εκδώσουν κανονικά ATH.ENA Card με μειωμένο κόμιστρο.

  • Το δικαίωμα στο μειωμένο εισιτήριο που έχουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ και η
   υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας να υπογράψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ για την κοινωνική πολιτική που υλοποιεί υπέρ των σπουδαστών του ΙΕΚ κατοχυρώνεται νομοθετικά και όχι συνταγματικά. Η μη εφαρμογή όμως του
   θεσπισμένου νόμου αντιβαίνει τις διατάξεις του συντάγματος, ωστόσο το οικονομικό
   κόστος της δικαστικής προσφυγής (αμοιβή δικηγόρου, δικαστικά έξοδα) για τον προσφεύγοντα είναι πολύ μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος λόγω της μειωμένης τιμής του εισιτήριου ή της μειωμένης τιμής της κάρτας που προσδοκά να κερδίσει μέσω της προσφυγής.

   Επιπλέον ένας νόμος χωρίς συνταγματική κατοχύρωση του περιεχομένου των
   διατάξεων του, μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί από καινούργιο νόμο που ανατρέπειτο περιεχόμενου του προηγούμενου Άρα στην προκειμένη περίπτωση ο εκφοβισμός περί ενδεχόμενης δικαστικής προσφυγής- δημιουργίας σχετικής δικογραφίας- δεν είναι και τόσο πιστευτός –αποτελεσματικός μηχανισμός πίεσης..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*