Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Με προβλήματα η έκδοση καρτών για ανέργους και ΑΜΕΑ

Share

    Δείτε επίσης: Έκδοση Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ: Συχνές ερωτήσεις


    Με προβλήματα και δυσλειτουργίες ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η online διαδικασία για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card. Σε αυτή τη φάση, η διαδικασία απευθύνεται κυρίως σε δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης (άνεργους και ΑΜΕΑ) αφού οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να εκδώσουν κάρτες από τον περασμένο Οκτώβριο. Η έλλειψη προετοιμασίας και ενημέρωσης από την πλευρά του ΟΑΣΑ έκανε χειρότερα τα πράγματα αφού ούτε το τηλεφωνικό κέντρο του οργανισμού, ούτε κανένας εκδότης εισιτηρίων ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία.

    Η online πλατφόρμα βγήκε στον αέρα την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ δύο μέρες αργότερα με ένα δελτίο τύπου (το αρχικό άρθρο του Athens Transport είχε μάλλον περισσότερες πληροφορίες). Αρκετοί όμως από αυτούς προσπάθησαν να υποβάλλουν αίτηση αντιμετώπισαν προβλήματα. Κάποια από αυτά φαίνεται πως οφείλονται σε τεχνικούς λόγους ενώ κάποια άλλα σε ελλειπή πληροφόρηση προς τους χρήστες της σελίδας (δεν αναφέρεται για παράδειγμα το μέγιστο μέγεθος της φωτογραφίας).

    Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υποβολή της αίτησης:

    1. Δοκιμάστε να ανεβάσετε μία φωτογραφία με μικρότερο μέγεθος αρχείου.
    2. Γράψτε το ονοματεπώνυμό σας όπως ακριβώς εμφανίζεται στο ΑΜΚΑ.
    3. Αν εμφανιστεί μήνυμα πως ο κωδικός captcha είναι λάθος, ανανεώστε την σελίδα πριν ξαναδοκιμάσετε.

    Η προχειρότητα φαίνεται και από το γεγονός πως ενώ κατά την κατάθεση της αίτησης εμφανίζεται μήνυμα πως η διαδικασία μπορεί να παρακολουθείται από την ανάλογη ενότητα της σελίδας, η ενότητα αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη. Επίσης, ενώ ο χρήστης δηλώνει διεύθυνση email, επιβεβαίωση δεν στέλνεται ποτέ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να επιβεβαιώσει κανείς πως η διαδικασία έχει γίνει επιτυχώς.

    Στα σχόλια του Athens Transport συγκεντρώθηκαν πολλές δεκάδες απορίες από όσους προσπάθησαν επιτυχώς αλλά κυρίως ανεπιτυχώς να προχωρήσουν σε αίτηση, καθώς από τον ΟΑΣΑ δεν προσφέρεται καμία υπηρεσία παροχής βοήθειας. Οι εκδότες εισιτηρίων μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την έκδοση καρτών σε δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης ενώ άγνοια για τη διαδικασία δηλώνουν και οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΑ.

    Για μία ακόμα φορά έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο λόγω έλλειψης συντονισμού και προγραμματισμού. Μία εικόνα που σίγουρα δεν τιμά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας.

    Επικοινωνιακή καμπάνια κατόπιν εορτής

    Στην προκήρυξη διαγωνισμού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την υλοποίηση επικοινωνιακής καμπάνιας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο προχώρησε ο ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο ανάδοχος θα αναλάβει να υλοποιήσει media plan για την προβολή διαφημίσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε ιστοσελίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Πέραν από τις διαφημίσεις τύπου banner, θα χρησιμοποιηθούν και native ads δηλαδή πληρωμένες δημοσιεύσεις (άρθρα) που θα μοιάζουν με το περιεχόμενο της κάθε ιστοσελίδας. Η καμπάνια θα τρέξει για 15 μέρες και το κοινό στόχος είναι κάτοικοι Αθηνών ηλικίας 16 έως 45 ετών για το διαδίκτυο, και έως 65 ετών για το ραδιόφωνο.

    Και πάλι, η επικοινωνιακή καμπάνια γίνεται κατόπιν εορτής αφού το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι πλέον η μοναδική επιλογή μετακίνησης για όλους. Η έγκριση υλοποίησης του διαγωνισμού έγινε τον περασμένο Νοέμβριο αλλά η διαδικασία φαίνεται πως προχωρά με τους ρυθμούς του δημοσίου. Τι όφελος θα έχουν άραγε σήμερα οι διαφημίσεις αυτές (πέραν των ιστοσελίδων και ραδιοφωνικών σταθμών που θα εισπράξουν χιλιάδες ευρώ) τη στιγμή που οι εκδότες εισιτηρίων και το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ δεν μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

    Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει υπηρεσίες δημιουργίας «viral video», ενώ χιλιάδες ακόμα ευρώ έχουν ξοδευτεί για άλλες υπηρεσίες επικοινωνίας σχετικές με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

    Δείτε επίσης:

 
 

Διαβάστε Περισσότερα