ΟΑΣΑ: Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς Μετρό

Το σταδιακό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΣΑ, χωρίς να δώσει όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι πύλες ΑΜΕΑ είναι αυτή τη στιγμή ανοικτές σε όλους τους σταθμούς καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκδοση και ενεργοποίηση των καρτών για όλους τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί με επιτυχία 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης (σε σύνολο 950.000 προσωποποιημένων και ανώνυμων καρτών) ενώ η διαδικασία «εξελίσσεται ομαλά».

Διαβάστε οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης 

Εκτός όμως από τις πύλες ΑΜΕΑ, ανοικτές παραμένουν ακόμα όλες πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους περισσότερους σταθμούς της γραμμής του ΗΣΑΠ καθώς και στους σταθμούς μετεπιβίβασης ΗΣΑΠ/Μετρό.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρησή μας, που έγινε και με τη βοήθεια των αναγνωστών μας, οι πύλες είναι κλειστές αυτή τη στιγμή (πλην της πύλης ΑΜΕΑ) στους παρακάτω 29 σταθμούς.

  • Ταύρος, Άγιος Νικόλαος, Μαρούσι και ΚΑΤ στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΆγιος ΑντώνιοςΣεπόλιαΣταθμός ΛαρίσηςΜεταξουργείο, ΠανεπιστήμιοΑκρόποληΣυγγρού – ΦιξΝέος ΚόσμοςΆγιος ΙωάννηςΔάφνηΆγιος ΔημήτριοςΕλληνικό στη γραμμή 2
  • Αγ. ΜαρίναΑιγάλεωΕλαιώναςΚεραμεικόςΕυαγγελισμόςΜέγαρο ΜουσικήςΠανόρμουΚατεχάκηΕθνική ΆμυναΧαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο στη γραμμή 3
  • Σύνταγμα των γραμμών 2 και 3

Ανοικτές είναι οι πύλες σε 31 σταθμούς, εκ των οποίων οι 20 είναι σταθμοί του ΗΣΑΠ (ή μετεπιβίβασης ΗΣΑΠ/Μετρό) και 3 είναι σταθμοί του ΟΣΕ (Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί).

Δείτε επίσης: