Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΣΑ – Ελληνικής Αστυνομίας

Share

  Μνημόνιο συνεργασίας για τη μετακίνηση του προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, υπεγράφη, σήμερα, μεταξύ του ΟΑΣΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ιωάννη Σκουμπούρη και τον προϊστάμενο επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

  Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες – δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δυο πλευρές. Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στους δικαιούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.

  Η κοινή υπουργική απόφαση για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών για την παροχή δωρεάν μετακινήσεων στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. υπεγράφη στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αντί για αποζημίωση προς την ΣΤΑΣΥ, αποφασίστηκε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει αστυνομικούς για την προστασία των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς. Αν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε εξαγγείλει πολλές φορές πως οι αστυνομικοί θα αντικαταστήσουν τους σεκιούριτι, δεν φαίνεται πως θα γίνει κάτι τέτοιο αφού η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό για την 24ωρη ασφάλεια όλων των σταθμών. Γι αυτό το λόγο η ΣΤΑΣΥ εξακολουθεί να υπογράφει συμβάσεις με εταιρείες σεκιούριτι.

  — — — —

  Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

 
 

Διαβάστε Περισσότερα