Ξεκίνησε η έκδοση καρτών δωρεάν μετακίνησης για τους αστυνομικούς – συμφωνία και για το Λιμενικό

Ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για την παροχή δωρεάν μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Αστυνομικών.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων.

Το θέμα διευθετήθηκε μετά και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΟΑΣΑ – Ελληνικής Αστυνομίας στα τέλη Μαρτίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες – δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δυο πλευρές. Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στους δικαιούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.

Αντί για αποζημίωση προς την ΣΤΑΣΥ, αποφασίστηκε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει αστυνομικούς για την προστασία των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών από την 1η Απριλίου φορτίστηκαν από τον ΟΑΣΑ οι πρώτες 3.500 προσωποποιημένες κάρτες αστυνομικών που είχαν ακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και εξέδωσαν ήδη κάρτα για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις με το Μετρό.

Οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει έως 31 Μαΐου 2019 να μεταβούν στο πλησιέστερο ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών/Εισιτηρίων) ή από το κινητό τους με λειτουργία NFC και να επιλέξουν «Επιδότηση».

Κατόπιν η κάρτα θα είναι έτοιμη προς χρήση και θα έχει ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Η αναλυτική διαδικασία για τη φόρτιση κάρτας σε ΑΜΕΚ έχει ως εξής:

Βήμα 1ο: Πατάμε την Ελληνική σημαία.
Βήμα 2ο: Πατάμε «Επιδότηση».
Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ΑΜΕΚ και πατάμε «ΟΚ».
Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα.
Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα.

Όσοι δεν έχουν ακόμα προσωποποιημένη κάρτα μπορούν να αποκτήσουν ακολουθώντας την διαδικασία όπως περιγράφεται ΕΔΩ

 

Δωρεάν μετακίνηση και για το Λιμενικό

Υπεγράφη την περασμένη βδομάδα συμφωνητικό μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για την «Μετακίνηση του Στρατιωτικού Προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.».

Όπως συμφωνήθηκε η αξία των «κάρτών μετακίνησης» του στρατιωτικού προσωπικού του ΥΝΑΝΠ, θα είναι ίση με την αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών – δράσεων από το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Το συμφωνητικό έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ μέσω του γ.γ. Διονύση Τεμπονέρα καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη, και τους επιτελείς του και επιλύει με τρόπο οριστικό ένα πάγιο αίτημα των στελεχών του Λ.Σ.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν οι ένστολοι του λιμενικού στις αστικές συγκοινωνίες ανταποδοτικά για τη δωρεάν μετακίνηση αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται για υπηρεσίες φύλαξης.
 
Πηγή: athina984.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*