Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα πρώτα δοκιμαστικά του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού. Το σύστημα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

Οι πρώτες μετρήσεις, χωρίς τραμ, από τους ειδικούς αυτούς σένσορες κατά μήκος του Ιλισού, έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα. Όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί, θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισό).

Από σήμερα λοιπόν και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών Τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. ιδίως  αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.

Αποτελεί άλλωστε στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και στο Τραμ. Στον υπάρχοντα στόλο προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο. Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό».

Φωτο: Ηλίας Μανιατάκης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*