Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Τραμ στο Σύνταγμα

Tilemahos Efthimiadis/flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Ανοίγει ο δρόμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για την επιστροφή του Τραμ στο Σύνταγμα, ύστερα από 2 χρόνια μάλλον αδικαιολόγητης διακοπής της κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, από το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες επί των οδών Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας για την αντιστροφή των ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου. Από τον περασμένο Ιούνιο, οι γραμμές του Τραμ είχαν μετατραπεί προσωρινά σε ποδηλατόδρομο, με τη συγκατάθεση της ΣΤΑΣΥ που διατηρούσε το δικαίωμα να ζητήσεις την απόδοση του τμήματος αυτού στην κυκλοφορία του Τραμ..

Η επιστροφή του τροχιόδρομου στην προηγούμενη κατάσταση, αναμένεται να επιτρέψει την έναρξη δοκιμαστικών δρομολογίων για το Τραμ από και προς την τερματική στάση του Συντάγματος. Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι «καλωσορίζει τις δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του τραμ  με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατό  και πάλι στο Σύνταγμα». Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του τραμ.

Εδώ και έναν μήνα, δοκιμαστικά δρομολόγια -αρχικά μόνο τις νυχτερινές ώρες και πλέον όλη τη μέρα- πραγματοποιούνται στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης. Στο τμήμα της γραμμής που βρίσκεται πάνω από την κοίτη του Ιλισού, λαμβάνει χώρα ενόργανη παρακολούθηση του δομικού έργου προκειμένου να εξακριβωθεί αν τίθεται ζήτημα ασφάλειας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι θετικά. 

Εκτός απροόπτου λοιπόν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξει απόφαση για την επαναλειτουργία του τμήματος Σύνταγμα – Κασομούλη όπου η κίνηση των συρμών του Τραμ διακόπηκε τον Οκτώβριο του 2018 «για προληπτικούς λόγους».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*