Νέο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Κηφισό ζητούν οι δήμοι Πειραιά και Νίκαιας-Ρέντη

Τη δημιουργία ενός νέου σταθμού του ΗΣΑΠ που θα εξυπηρετεί την περιοχή όπου διασταυρώνονται οι λεωφόροι Πειραιώς και Κηφισού ζητούν οι δήμοι Πειραιά και Νίκαιας – Ρέντη με κοινή τους επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την επιστολή, η δημιουργία του νέου σταθμού κρίνεται επιβεβλημένη καθώς η περιοχή αυτή, στην οποία λειτουργούν ήδη μεγάλοι εμπορικοί χώροι (Jumbo, Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Lidl, Factory Outlet) και όπου πρόκειται να ανοίξει την επόμενη χρονιά νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο δημιουργώντας τον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο της περιοχής του Πειραιά, βρίσκεται μακριά από τους δύο υπάρχοντες σταθμούς σε Μοσχάτο και Νέο Φάληρο.

Όπως σημειώνουν οι δύο δήμαρχοι, ο χώρος για τη δημιουργία του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ υπήρχε πάντα στο ύψους του Κηφισού, ενώ μέσω της προσθήκης δύο πεζογεφυρών, η μία πάνω από τον Κηφισό και η άλλη πάνω από την Πειραιώς θα γίνει δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής από το νέο σταθμό.

Τέλος, οι δήμαρχοι προτείνουν να δοθεί στο σταθμό το όνομα της μεγάλης ηθοποιού Ειρήνης Παππά, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο θεατρικός χώρος της Ειρήνης Παππά στον οποίο και μετεγκαταστάθηκε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη:

Ένα από τα πιο παλιά αιτήματα των κατοίκων του Ρέντη ήταν η δημιουργία σταθμού του Ηλεκτρικού στην Πειραιώς. Ο σταθμός του Μοσχάτου ή του Ν. Φαλήρου ήταν αρκετά μακριά από το Ρέντη για να μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους του.

Στη συμβολή Πειραιώς και Κηφισού υπήρχε πάντα ο απαιτούμενος χώρος για έναν σταθμό ανάμεσα στους δύο άλλους που θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Ρέντη του Ν. Φαλήρου και του Μοσχάτου.

Στην προηγούμενη χρονιά είχα στείλει επιστολές που ζητούσα το έργο αυτό στο τότε Υπουργείο Δημοσιών Έργων και Μεταφορών. Με τη δημιουργία του Εμπορικού Κέντρου που κατασκευάζεται στην περιοχή αυτή, είναι μια καλή ευκαιρία να επαναφέρουμε το αίτημα αυτό.

Με κοινή επιστολή των Δημάρχων, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά ζητάμε την κατασκευή του σταθμού καθώς και την κατασκευή δύο πεζογεφυρών που η μία θα περνάει πάνω από την Πειραιώς και θα συνδέει Ρέντη-Φάληρο και η άλλη πάνω από τον Κηφισό και θα συνδέει Μοσχάτο-Φάληρο.

Ο εμπορικός πόλος που διαμορφώνεται στην περιοχή έχει ανάγκη από ένα έργο σαν και αυτό. Υπάρχουν από τη πλευρά του Ρέντη Jumbo, Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Lidl, κ.λπ., από τη μεριά του Πειραιά το Factory outlet και τώρα προστίθεται και ένα νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο με 13.500 m2 μαγαζιών.

Συνεπώς στη γειτονιά μας διαμορφώνεται ο μεγαλύτερος εμπορικός πόλος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και όχι μόνο. Η σύνδεση του πόλου με το σταθμό λοιπόν είναι αναγκαία αλλά ακόμη περισσότερο για την πόλη μας που επιτέλους θα επικοινωνεί εύκολα και γρήγορα με τον Ηλεκτρικό.

Με την κοινή πρόταση μας, τέλος, ζητάμε ο νέος σταθμός να φέρει το όνομα της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού, Ειρήνης Παππά γιατί σε κοντινή απόσταση (Πειραιώς 52) βρίσκεται ο θεατρικός χώρος της Ειρήνης Παππά στον οποίο και μετεγκαταστάθηκε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου κι ευελπιστούμε να είναι θετική. Θα σας ενημερώσουμε.

Νέα παράταση για την ανακατασκευή των συρμών

Μικρή παράταση 10 ημερών έδωσε η ΣΤΑΣΥ στο διαγωνισμό για την ανακατασκευή 14 συρμών του ΗΣΑΠ.

Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή προσφορών θα λήξει στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ η απασφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021.

Προηγουμένως, είχε δοθεί παράταση ως τις 22 Νοεμβρίου, ενώ η αρχική προθεσμία έληγε στις 5 Νοεμβρίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*