Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις επεκτάσεις Μετρό και Τραμ στον Πειραιά

Πρώτα η λειτουργία των επεκτάσεων και μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ έλαβε απόφαση για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις επεκτάσεις της γραμμής 3 του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά (στις οποίες προς το παρόν χρησιμοποιείται προσωρινός εξοπλισμός ηλεκτρονικού εισιτηρίου).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής, για την «Προμήθεια, Εγκατάσταση Θέση σε Λειτουργία, Συντήρηση και Υποστήριξη Εξοπλισμού για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά και της επέκτασης Τραμ προς Πειραιά», προϋπολογισμού 6.642.900 ευρώ πλέον ΦΠΑ (8.237.196 ευρώ με ΦΠΑ).

Την περασμένη άνοιξη, ο ΟΑΣΑ είχε προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις επεκτάσεις του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά, ο οποίος όμως κηρύχθηκε άγονος τον Σεπτέμβριο. Έτσι, ο ΟΑΣΑ και η Αττικό Μετρό κατέφυγαν στη λύση της εγκατάστασης προσωρινού εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, χωρίς πύλες εισόδου/εξόδου, για τους τρεις τελευταίους σταθμούς της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) οι οποίοι αναμένεται να παραδοθούν το καλοκαίρι του 2022, όπως είχε γίνει και με τους τρεις πρώτους (Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) που βρίσκονται σε λειτουργία από το 2020.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προηγούμενου διαγωνισμού, που εκτός απροόπτου θα ισχύουν και για το νέο, ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει:

  • 1 Κέντρο Διαχείρισης Φορέα (ΚΔ)
  • 6 Κέντρα Διαχείρισης Σταθμού (ΚΔΣ)
  • 46 Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ)
  • 70 Πύλες εισόδου – εξόδου
  • 3 Πύλες εφεδρικές (για διενέργεια δοκιμών ή ανάγκη πρόσθετης εγκατάστασης στους Σταθμούς)

Μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, πέρα από τους σταθμούς του Μετρό και τις στάσεις του Τραμ στον Πειραιά (το σύνολο των οποίων αναμένεται να βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης) αναμένεται να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Αττικής όπου υφίστανται ελλείψεις.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*