Τι θα αλλάξει στη μετακίνηση των φοιτητών με τις συγκοινωνίες της Αθήνας – Σύντομα σήμα κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυο του Μετρό

Τη δυνατότητα να μετακινούνται στις συγκοινωνίες της Αθήνας με τη χρήση της νέας ψηφιακής ακαδημαϊκής ταυτότητας θα αποκτήσουν οι φοιτητές μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτή του κομίστρου της κάρτας Ath.ena Card. 

Όπως αναφέρεται στην αναφορά του Υπερταμείου για το 2021, η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας του ΟΑΣΑ με το ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Παράλληλα, προωθείται η τοποθέτηση εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας σε όλους τους σταθμούς και εντός των βαγονιών του Μετρό, μία εξέλιξη που έρχεται με καθυστέρηση 22 ετών. 

Ήδη η ΣΤΑΣΥ έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία VANTAGE TOWERS GREECE για τη μίσθωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας για περίοδο 9 ετών με αναλογικό ετήσιο τίμημα 1.300.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, καθώς και με την εταιρεία COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με αναλογικό ετήσιο τίμημα 650.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Όσον αφορά τον απολογισμό του 2021, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών συνέχισε την εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου εν μέσω της πανδημίας. Ειδικότερα, τους πρώτους μήνες του έτους, εκκίνησε η ένταξη νέων λεωφορείων -μέσω leasing- στον στόλο των οχημάτων του, καθώς και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με τη σταδιακή ένταξη νέων οδηγών και τεχνικών στις ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Υπερταμείο, τα οχήματα αιχμής αυξήθηκαν κατά 29% και τα δρομολόγια κατά 17%.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών με την υποστήριξη του Υπερταμείου ξεκίνησαν την εκπόνηση δράσεων για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των ΑμεΑ, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την εγκατάσταση προεξοχών σε 156 στάσεις και την εκπαίδευση εργαζομένων των εταιρειών του Ομίλου σε θέματα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και διευκόλυνσής τους στα οχήματα και στους σταθμούς.

Επιπρόσθετα, με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες-πελάτες της ξεκίνησε τη διεξαγωγή ερευνών ικανοποίησης πελάτη. Στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του πελάτη εντάχθηκαν νέα σημεία πώλησης προϊόντων ΟΑΣΑ σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας φόρτισης της κάρτας ATH.ENA μέσω της ιστοσελίδας του ομίλου με τη χρήση smartphones με τεχνολογία NFC. 

Τέλος, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Συντονισμού υπογράφηκε Σύμβαση Απόδοσης και Στόχων μεταξύ ΟΑΣΑ Α.Ε., Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο τον υπολογισμό του ύψους της αποζημίωσης που δικαιούται ο ΟΑΣΑ από το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή αστικών συγκοινωνιακών υπηρεσιών σε καθορισμένες ομάδες δικαιούχων (όπως άνεργοι, ΑμεΑ κ.α.) στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Κράτους, καθώς και τη διαδικασία καταβολής της.

Όσον αφορά τα διοικητικά, από τις 22/12/2021 καθήκοντα μεταβατικής CEO του Ομίλου ΟΑΣΑ ανέλαβε η κα Ίριδα Αντωνοπούλου, στη θέση του κου Νίκου Αθανασόπουλου που παραιτήθηκε, προκειμένου να αναλάβει την επόμενη επαγγελματική του πρόκληση στον ιδιωτικό τομέα. Η κα Αντωνοπούλου προέρχεται από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΑΣΑ στο οποίο κατείχε τη θέση της διευθύντριας από το 2014, διαθέτει εμπειρία 25 ετών σε ευρύ φάσμα αντικειμένων του Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και αριστούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Human Resource Management (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). 

ΓΑΙΑΟΣΕ: Προετοιμασία για την εμπορική αξιοποίηση ακινήτων

Σχετικά με τα πεπραγμένα της ΓΑΙΑΟΣΕ, της εταιρείας που διαχειρίζεται ακίνητα του ΟΣΕ και αποτελεί επίσης θυγατρική του Υπερταμείου, μέσα στο 2021 υπεγράφη σύμβαση μίσθωσης με το Δήμο Αγίων Αναργύρων για την έκταση που περιβάλλει τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό. Ολοκληρώθηκαν επίσης οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου. 

Η εταιρεία ξεκίνησε διαδικασίες για την εκτίμηση της εμπορικής αξίας 161 επιλεγμένων στρατηγικών ακινήτων με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για να ανταποκριθεί στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης. 

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια του έτους η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει το Ελληνικό Δημόσιο για την έναρξη σε ισχύ της Συμβάσεως Παραχώρησης του έργου «Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου». 

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*