Προς τα ΚΤΕΛ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΑ και η προβληματική ενημέρωση για συμβάντα στο Μετρό

Χρήστος Σταϊκούρας

Μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε στον διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για την ανάθεση υπηρεσιών εκτέλεσης δρομολογίων αστικών λεωφορειακών γραμμών στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, για τα επόμενα 8 έτη, διαψεύδοντας έτσι κάποιες προηγούμενες ελπίδες για προσέλκυση πολλών ενδιαφερόμενων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Εξάλλου, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά αφού την πρώτη δεν υπήρξε καμία εμπρόθεσμη συμμετοχή.

Ένα κοινοπρακτικό σχήμα με επικεφαλής τα ΚΤΕΛ Κορινθίας και την συμμετοχή επιπλέον εταιρειών ΚΤΕΛ αλλά και τουριστικών γραφείων κατέθεσε προσφορές τόσο για τις 25 γραμμές της Ανατολικής Αττικής όσο και τις 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής. Τα ΚΤΕΛ Κορινθίας βεβαίως ήδη πραγματοποιούν δρομολόγια στη δυτική και βορειοδυτική Αθήνα βάση της προηγούμενης σύμβασης (μέσω απευθείας ανάθεσης) με τον ΟΑΣΑ και την ΟΣΥ, πράγμα που σημαίνει πως εφόσον η διαδικασία τελεσφορήσει χωρίς προβλήματα, δεν θα απαιτηθεί η δημιουργία νέου αμαξοστασίου στη δυτική -τουλάχιστον- Αττική.

Αυτό που θα αλλάξει σίγουρα σε σχέση με την σημερινή κατάσταση, είναι πως θα αγοραστούν 211 νέα ντιζελοκίνητα λεωφορεία, τα οποία θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται από τους όρους του διαγωνισμού, οπότε είναι πιθανό πως θα εκλείψουν πολλά από τα παράπονα που υπάρχουν σήμερα για την κατάσταση των (μεταχειρισμένων) οχημάτων που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ.

Από τους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται πάντως πως θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος 9 μηνών (από την υπογραφή της σύμβασης) μέχρις ότου κυκλοφορήσουν τα νέα αυτά λεωφορεία. Μέχρι τότε, αν βεβαίως ο ανάδοχος δεν είναι έτοιμος νωρίτερα, αναμένεται να συνεχίζουν να κυκλοφορούν τα οχήματα των 4+ ΚΤΕΛ που βλέπουμε την τελευταία τριετία.

Η ενημέρωση των επιβατών του Μετρό: Η βλάβη σε συρμό της γραμμής 1 του Μετρό που συνέβη την περασμένη Τρίτη, μάς δίνει αφορμή να αναφερθούμε στο ζήτημα της ελλιπούς ενημέρωσης που λαμβάνουν οι επιβάτες όταν επηρεάζεται η μετακίνησή τους. Σύμφωνα με επιβάτη ο οποίος επέβαινε στο συρμό που ακινητοποιήθηκε αμέσως μετά το σταθμό Νέα Ιωνία για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψε σε αυτόν, οι επιβάτες δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση από τον ηλεκτροδηγό όση ώρα το συμβάν βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η μόνη ενημέρωση που πήραν ήρθε από υπάλληλο σεκιούριτι (!) όταν αποβιβάστηκαν στην αποβάθρα του σταθμού.

Δεν γνωρίζουμε αν το σύστημα πληροφόρησης κοινού του τρένου είχε κι αυτό υποστεί βλάβη, δεν δικαιολογείται όμως ότι και οι επιβάτες στους υπόλοιπους συρμούς της γραμμής 1 που παρέμειναν ακινητοποιημένοι σε σταθμούς για το ίδιο χρονικό διάστημα, μάς ανέφεραν πως δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση για το λόγο που τα δρομολόγια διακόπηκαν ή το χρονικό διάστημα που αναμένεται να διαρκέσει η διακοπή αυτή.

Στην ΣΤΑΣΥ ίσως πρέπει να καταλάβουν πως τα ολοένα και αυξανόμενα παράπονα που υπάρχουν για βλάβες στο δίκτυο θα μειώνονταν αν γίνονταν κάποια προσπάθεια να δίνεται έγκαιρη και σαφής ενημέρωση στους επιβάτες όταν αναπόφευκτα αντιμετωπίζεται κάποια βλάβη ή άλλο συμβάν.

Πωλήσεις εισιτηρίων σε σημεία λιανικής: Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα της έλλειψης σημείων πώλησης εισιτηρίων εκτός των σταθμών και εκδοτηρίων του Μετρό. Ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην ανάθεση υπηρεσιών για την πώληση προϊόντων κομίστρου. Όπως προβλέπεται από την απόφαση, η προμήθεια για τα σημεία πώλησης θα ανέρχεται σε 4% όταν η αξία του κομίστρου φτάνει μέχρι τα 15 ευρώ, και 2% όταν η αξία είναι μεγαλύτερη. Συνολικά θα μοιραστούν 491 μηχανήματα POS για πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ θα διατίθενται και προφορτισμένα εισιτήρια.

Οι βλάβες των ασανσέρ του Μετρό: Στη δημιουργία μίας διαδικτυακής εφαρμογής στο site της ΣΤΑΣΥ μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις βλάβες των ανελκυστήρων στο δίκτυο του Μετρό προχώρησε η εταιρεία στα πλαίσια της βελτίωσης της προσβασιμότητας. Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε και κάποια σαρκαστικά σχόλια δεδομένου του ότι η προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η περαιτέρω μείωση των βλαβών στο ελάχιστο. Η εταιρεία πάντως πρόσφατα υλοποίησε και ένα πρόγραμμα επιδιόρθωσης βλαβών στη γραμμή 1 του Μετρό όπου η αλήθεια είναι πως συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των προβλημάτων.

Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ., στις 3 γραμμές του Μετρό λειτουργούν συνολικά 210 ανελκυστήρες, ενώ καθημερινά κατά τη διάρκεια της 20ωρης λειτουργίας τους σημειώνονται κατά μέσο όρο 5-6 τεχνικές βλάβες, η πλειοψηφία των οποίων αποκαθίσταται άμεσα, εντός λίγων ωρών από την καταγραφή τους. Υπάρχουν όμως και ανελκυστήρες οι οποίοι παθαίνουν πιο συχνά βλάβες σε σχέση με τους υπόλοιπους, κάτι το οποίο η ΣΤΑ.ΣΥ. αποδίδει στο ότι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους (γραμμή 1) ή στην υπερ-χρήση τους από άτομα που δεν έχουν κινητικά προβλήματα.

Οδηγοί καθ΄ οδόν για τη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “αιμοδότηση” του ΟΑΣΘ με οδηγούς λεωφορείων της ΟΣΥ. Πριν από λίγες ημέρες ελήφθη απόφαση για τη μετάταξη τριών ακόμα εργαζομένων από τον φορέα της Αθήνας στον φορέα της Θεσσαλονίκης. Ίσως να μας περισσεύουν οδηγοί και να μην το ξέραμε…

Διευθυντές στους συγκοινωνιακούς φορείς: Συνεχίζεται η αναζήτηση διευθυντών στην ΣΤΑ.ΣΥ. Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία εξέδωσε προκήρυξη για την πλήρωσης μίας θέσης Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Υποστήριξης της εταιρείας με κύρια καθήκοντα τη διαχείριση οικονομικών υποθέσεων και θεμάτων εργατικού δυναμικού. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για θέση τριετούς διάρκειας. Δημοσιεύτηκαν επίσης τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Συντήρησης της ΣΤΑ.ΣΥ. με τη συμμετοχή δύο μόνο υποψηφίων.

Και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ. πριν από λίγες ημέρες ενέκρινε τη βαθμολόγηση των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Υποστήριξης. Οι συμμετέχοντες ήταν τρεις.

Πληρωμή ΚΤΕΛ: Ο ΟΑΣΑ ενέκρινε συμπληρωματική δέσμευση πίστωσης ύψους 2.802.746,05 ευρώ που αφορά δαπάνη κάλυψης του κόστους τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΟΣΥ Α.Ε για τα αστικά δρομολόγια που πραγματοποιούν στην Αττική.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε δέσμευση πίστωσης ύψους 113.673.00 ευρώ για επιχορήγηση της Ο.ΣΥ. για λειτουργικές δαπάνες εντός του 2024 και 43.385.250 ευρώ για επιχορήγηση της ΣΤΑ.ΣΥ. για τον ίδιο σκοπό.

Κοπή πίτας: Το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό στο Σύνταγμα επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας (φωτογραφία παραπάνω) με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση για την κοπής της πίτας των εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο σταθμό. Ως μέρος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν 22 παιδιά εργαζομένων και 2 εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, που διακρίθηκαν σε αθλητικές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας κατά το 2023, όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα της εταιρείας. Όσο για τους τυχερούς της πίτας, 15 εργαζόμενοι βρήκαν τα φλουριά κερδίζοντας δώρα.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Έγκριση από το Δ.Σ. συνεργασίας με την ΑΜΚΕ «ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ» για την προσφορά φαγητού σε 350 άστεγους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά καλύπτοντας τα έξοδα των υλικών που απαιτούνται για τα γεύματα 3 ημερών, συνολικού κόστους 1890 ευρώ. Έγκριση αιτήματος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (Ι.Ο.Α.Σ.) για την παραχώρηση χώρου στο Σύνταγμα για τη διοργάνωση δύο αιμοδοσιών και την προβολή τους για 7 μέρες. Έγκριση παραχώρησης διαφημιστικών πλαισίων στην AMKE MEΛISΜΑ EVENTS για 14 μέρες στο πλαίσιο ανταποδοτικής συνεργασίας. Έγκριση προβολής της ΕΛΕΠΑΠ σε μέσα της ΣΤΑΣΥ.

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*