Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του Μετρό προς τις Αχαρνές

Πειραιάς / Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και Απόστολος Πάνας σχετικά με τη μελλοντική επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς τις Αχαρνές μέσω Καματερού και Ζεφυρίου.

Οι βουλευτές αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με την επέκταση της γραμμής 2, μεταξύ αυτών και σε δημοσίευμα του Athens Transport για τον διαγωνισμό αυτό. Συγκεκριμένα, στην επέκταση της γραμμής από την Ανθούπολη προς το Ίλιον (σταθμός Άγιος Νικόλαος) με δύο ενδιάμεσους σταθμούς, με το σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του 2023 και την έναρξη της β΄ φάσης του σε αναμονή.

Όπως σημειώνουν, «η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς το Ίλιον είναι πρόκριμα για την περαιτέρω επέκταση της γραμμής προς τις Αχαρνές, με τη δημιουργία τριών επιπλέον σταθμών στο Καματερό, το Ζεφύρι και τις Αχαρνές, ενώ ειδικότερα για τον σταθμό του Ζεφυρίου προβλέπεται η σύνδεσή του με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, επέκταση που εξαγγέλθηκε δημόσια από τον πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννη κατά τα εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά τον Οκτώβριο του 2022 με τον Δήμαρχο Αχαρνών και τον Πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ».

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση για την πρόοδο του διαγωνισμού επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Επιπλέον, όσον αφορά την επέκταση της γραμμής προς τις Αχαρνές, ρωτούν για το αν έχουν γίνει οι αναγκαίες τοπογραφικές εργασίες, για το αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή για το συγκεκριμένο έργο καθώς και για το πότε οι περιοχές του Καματερού, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών θα εξυπηρετούνται από το Μετρό.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Το μέλλον των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας (χάρτης)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*