Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: 10 συμβουλές για τους αναγνώστες μας, μέρος 4ο

Share

    Αν και ένα μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να μετακινούνται με τη χρήση των παλιών εισιτηρίων ή καρτών. 10 πληροφορίες/συμβουλές για τους αναγνώστες του Athens Transport:

    1. Οι κάτοχοι παλιών μηνιαίων καρτών του Οκτωβρίου μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να μετακινούνται ως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οπότε και θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
    2. Αν και η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών με κατάθεση φακέλου και αποστολή μέσω ταχυδρομείου συνεχίζεται, όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card θα εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα αν κάνουν την έκδοση κάρτας σε κάποιο εκδοτήριο αφού οι ουρές έχουν πλέον μειωθεί.
    3. Τα εκδοτικά μηχανήματα των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων θα λειτουργούν ως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οπότε και θα γίνεται αποκλειστικά έκδοση Ath.ena Ticket από τα νέα εκδοτικά μηχανήματα (εφόσον δεν δοθεί και νέα παράταση.) Τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα αναμένεται να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά τις 15 Νοεμβρίου ώστε όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά εισιτήρια να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.
    4. Όσοι δεν μετακινούνται με τις συγκοινωνίες καθημερινά και δεν χρειάζονται εισιτήριο τουλάχιστον 30 ημερών, μπορούν να αγοράσουν και ανώνυμες Ath.ena Card από όλα τα εκδοτήρια, χωρίς να επιδείξουν κανένα πιστοποιητικό. Τα κύρια μειονεκτήματα των ανώνυμων καρτών είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας και πως δεν είναι δυνατή η αγορά μειωμένων εισιτηρίων μέσω αυτών.
    5. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση των προσωποποιημένων Ath.ena Card θα συνεχιστεί και μετά τις 15 Νοεμβρίου, κάθε μέρα, για πάντα. Αν καθώς πλησιάζει η επόμενη Τετάρτη οι ουρές μεγαλώσουν, μπορείτε προμηθευτείτε ένα επαναφορτιζόμενο πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket από οποιοδήποτε αυτόματο μηχάνημα ή εκδοτήριο.
    6. Οι επιβάτες του Προαστιακού μπορούν ήδη να εκδώσουν μηνιαίες κάρτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα εκδοτήρια του Προαστιακού, χωρίς να χρειάζεται ΑΜΚΑ ή κάποια αίτηση. Οι κάρτες αυτές, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύουν για 30 μέρες από την έκδοσή τους και γίνονται δεκτές και στα μέσα του ΟΑΣΑ.
    7. Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ένστολοι κ.λπ.) συνεχίζουν επ’ αόριστον να μετακινούνται δωρεάν στα μέσα του ΟΑΣΑ με τον ίδιο τρόπο που μετακινούνται μέχρι και σήμερα. Η διαδικασία έκδοσης καρτών αναμένεται να ανακοινωθεί μελλοντικά.
    8. Ομοίως, οι κάτοχοι καρτών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά συνεχίζουν να μετακινούνται χρησιμοποιώντας τις κάρτες που ήδη έχουν. Αν υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης, θα ανακοινωθεί μελλοντικά από τον ΟΑΣΑ. Είναι μία από τις αρκετές εκκρεμότητες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
    9. Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δες επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.
    10. Αν έχεις 10 λεπτά διαθέσιμα, συμπλήρωσε την έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα από το Athens Transport στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
 

Διαβάστε Περισσότερα