Οι πρώτες κλειστές μπάρες στους σταθμούς του Μετρό

Αλέξανδρος Λιάρος

Ενημέρωση: Το απρόοπτο περιστατικό της ημέρες συνέβη κατά τις 13:00 το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου, έναν από τους τέσσερις σταθμούς με κλειστές πύλες από σήμερα. Εκεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, Μέλη του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια του προέδρου του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) Σπ. Ρεβύθη άνοιξαν τις μπάρες μέσω του διακόπτη κινδύνου «για να αποφευχθεί ο συνωστισμός». Ένα τέταρτο αργότερα οι μπάρες έκλεισαν ξανά.


Κάθε αρχή και δύσκολη. Η σημαντικότερη είδηση όμως είναι ότι η αρχή έγινε. Αυτό επειδή οι συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες είχαν προαναγγείλει πως καμία πύλη ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε σταθμούς του Μετρό δεν πρόκειται να κλείσει.

Παρόλα αυτά, οι επιβάτες που πέρασαν σήμερα από τους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο και Ελαιώνας της γραμμής 3 και Άγιος Αντώνιος της γραμμής 2 ήταν αυτοί που αντίκρισαν τις πρώτες κλειστές πύλες εισόδου/εξόδου.

Και στους τέσσερις σταθμούς η πύλη των ΑΜΕΑ (αυτή με μεγαλύτερο πλάτος) ήταν ανοικτή προκειμένου να διέρχονται οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης καθώς και όσοι έχουν κάρτα παλαιού τύπου σε ισχύ (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες.)

Προσωπικό της ΣΤΑΣΥ ήταν επίσης παρόν για να βοηθήσει τους επιβάτες. Και η αλήθεια είναι πως η βοήθεια ήταν απαραίτητη καθώς η εξοικείωση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ακόμα εξαιρετικά περιορισμένη.

Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν ακόμα τον τρόπο επικύρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εξίσου πολλοί αυτοί που ταξίδευαν χωρίς εισιτήριο αν και δεν ήταν δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης. Οι υπάλληλοι έδειχναν στους πρώτους πως επικυρώνεται η κάρτα προκειμένου να ανοίξει η πύλη και άφηναν τους δεύτερους να περάσουν (κατά την έξοδο) ενημερώνοντάς τους πως την επόμενη φορά θα πρέπει να έχουν μαζί τους εισιτήριο.

Στο πρώτο μου πέρασμα από κλειστή πύλη, ένας μεσήλικας επιβάτης πέρασε από πίσω μαζί μου χωρίς να έχει εισιτήριο για να επικυρώσει. Δείγμα του τι θα επακολουθήσει στο μέλλον; Οι περισσότεροι πάντως επιβάτες που δεν είχαν μαζί τους εισιτήριο έκαναν μεταβολή προς το εκδοτήριο μόλις αντίκριζαν τις κλειστές πύλες.

Ο παροδικός συνωστισμός πίσω από τις κλειστές πύλες δεν είναι πάντως τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο οι ουρές στα εκδοτήρια και -κυρίως- στα εκδοτικά μηχανήματα, ειδικά στους σταθμούς που δεν υπάρχουν ανοικτά εκδοτήρια. Καθώς ο ανάδοχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ΟΑΣΑ δεν είχαν προνοήσει να υπάρχει επαρκής αριθμός μηχανημάτων σε λειτουργία πριν καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο, υπάρχουν σταθμοί του Μετρό με μόλις ένα εκδοτικό μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το νέο σενάριο που ακούγεται είναι πως το λογισμικό των παλιών εκδοτικών μηχανημάτων αναμένεται να αναβαθμιστεί προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό είναι άγνωστο.

Σε ισχύ εν τω μεταξύ βρίσκεται και επισήμως από σήμερα η νέα εκπτωτική πολιτική του ΟΑΣΑ, με φθηνότερες τιμές για τα εισιτήρια 5 και 10 (συν 1) διαδρομών, καθώς και το νέο εισιτήριο 2 διαδρομών. Τα εισιτήρια αυτά μπορούν να αγοραστούν μέσω προσωποποιημένης ή ανώνυμης Ath.ena Card καθώς και μέσω Ath.ena Ticket.

Συμβουλές από τον ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο:

Α. Πώς επικυρώνουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και την ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

  • Επικυρώνουμε μία (1) φορά κατά την είσοδό μας σε λεωφορεία – τρόλεϊ – τραμ.
  • Επικυρώνουμε δύο (2) φορές σε μετρό και ηλεκτρικό, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο από αυτές.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το επικυρώνουμε κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε όχημα (λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ) και κάθε φορά που περνούμε τις πύλες του μετρό και του ηλεκτρικού, εισερχόμενοι και εξερχόμενοι.
  • Σωστή επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει ότι το τοποθετούμε στον αναγνώστη, με την ειδική σήμανση, στις πύλες των σταθμών και στα επικυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
  • Επιπλέον, όταν επικυρώνουμε, στην οθόνη του επικυρωτικού/πύλης εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, τα επικυρωτικά μηχανήματα είναι μπλε χρώματος, με οθόνη και οπτικό αναγνώστη, του οποίου η θέση σηματοδοτείται με 4 καμπύλες γραμμές.
  • Αντίστοιχα, στο μετρό και τον ηλεκτρικό ο μηχανισμός επικύρωσης βρίσκεται στις πύλες εισόδου – εξόδου των σταθμών και η επικύρωση του ηλεκτρονικού κομίστρου, στον οπτικό αναγνώστη, δίνει εντολή στην πύλη να ανοίξει.

Β. Χρήσιμες οδηγίες

  • Προτείνεται να κρατάτε την κάρτα ή το εισιτήριό σας προστατευμένα σε θήκη ή πορτοφόλι για αποφυγή φυσικής φθοράς.
  • Σιγουρευτείτε ότι η κάρτα ή το εισιτήριό σας περιέχουν το ελάχιστο απαιτούμενο κόμιστρο ή ποσό για την μετακίνησή σας.
  • Εάν η κάρτα ή το εισιτήριό σας απορριφθεί σε ένα από τα μηχανήματα επικύρωσης περιμένετε έως ότου η φωτεινή ένδειξη σταματήσει να αναβοσβήνει και μετά ξαναδοκιμάστε.
  • Η επικύρωση στις πύλες των σταθμών γίνεται πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.
  • Φροντίζετε η κάρτα ή το εισιτήριο να μη λυγίσει ή κοπεί.
  • Μην κρατάτε περισσότερες από μια κάρτα ή εισιτήριό τη φορά πάνω από τα επικυρωτικά μηχανήματα.
  • Μην απομακρύνετε την κάρτα από τα επικυρωτικά μηχανήματα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάγνωσης.
  • Η χρήση της προσωποποιημένης κάρτας γίνεται αποκλειστικά από τον δικαιούχο.
  • Μην εισέρχεστε 2 άτομα ταυτόχρονα στις πύλες των σταθμών.
  • Σε περίπτωση που συνοδεύετε παιδιά κάτω των 6 ετών ή μεταφέρετε αποσκευές χρησιμοποιείστε τις πύλες ΑΜΕΑ.

Δείτε επίσης:

35 Comments

  1. Περιστατικό που μου συνέβη σήμερα:
    Χτυπάω ηλ. εισιτήριο κανονικά Πλακεντίας, ανοίγει η πύλη, όλα καλά. (Αργει λίγο να ανοίξει και κόντεψα να πέσω πάνω της). Βγαίνω Σύνταγμα, χτυπάω κανονικά (αν και ήταν ανοικτή η πύλη). Κάνω τις δουλειές μου και ήρθε η ώρα να γυρίσω. Κατεβαίνω Σύνταγμα και χτυπάω ηλ. εισητήριο και μου γράφει υπόλοιπο χρόνου 11 λεπτά. Φτάνω Πλακεντίας και… τρώω ΧΧΧ δεν άνοιγε η πύλη. Οι ταλαίπωροι του μετρό που ήταν στις πύλες άρχισαν να με κατηγορούν, να μου λένε ότι δεν είχα χτυπήσει εισιτήριο, κτλ, κτλ. Μου πήραν το εισιτήριο και το έβαλαν από την άλλη πλευρά, επικυρώθηκε 2ο εισιτήριο και μου το έδωσαν να ανοίξει η πύλη να φύγω. Υπόλοιπο χρόνου 89 λεπτά.
    Πείτε μου τώρα, όλα σωστά δεν τα έκανα; Και αν αύριο χρειαστεί να κάνω το ίδιο δρομολόγιο, το ίδιο δεν θα γίνει;;; Εκεί θα είναι πάντα κάποιος να βοηθάει; Ξαναλέω, δεν έκανα τίποτα λάθος!

    (Μην μου πείτε να φροντίζω οι δουλειές μου να κρατάνε περισσότερο).

  2. να ρωτησω μπορουμε τελικα να φορτισουμε την καρτα με 30 ημερες προτου ληξει η πρωτη ; αν το κανεις χανεις την πρωτη φορτιση η περιμενει να τελειωσουν η μερες και ειναι διαθεσιμη μετα ;

    • Ναι μπορούμε, όχι δεν χάνουμε. Η νέα 30μερη περιμένει να λήξει η πρώτη. Ακόμα και αν έχεις “κενό” δεν χάνεις. Πχ αγοράζεις τη 2η 30 ήμερη σήμερα, η παλιά λήγει παρασκευή, ΣΚ δεν κινείσαι, η νέα θα αρχίσει να γράφει από Δευτέρα.

  3. Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το πράγμα με τις μπάρες, για να προσαρμοστεί κι ο κόσμος, για να μάθει επιτέλους πού/πώς επικυρώνει και ότι πρέπει να το κάνει ακόμα κι αν έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Και επίσης πρέπει να πολλαπλασιατούν τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης. Τις τρεις φορές που μπήκα σε λεωφορείο από την περασμένη Πέμπτη, ελάχιστοι κτυπούν κάρτα/εισιτήριο. Λιγότεροι ακόμα και από όσοι το έκαναν παλιά με τα χάρτινα εισιτήρια, όταν οι έχοντες κάρτα δεν έπρεπε να κάνουν κάτι. Να έτυχε; Να είναι λαθρεπιβάτες που εκμεταλλεύονται την αναμπουμπούλα της μετάβασης; Να αγνοούν να επικυρώνουν κάρτες απεριορίστων. Και πάμε στο μετρό. Σήμερα που βρέθηκα στην περιοχή Συντάγματος, κατέβηκα το απόγευμα από περιέργεια να δω τι γίνεται στο σταθμό. Κάθεσαι από πάνω, στα αρχαία και έχεις πανοραμική θέα. Τα αυτόματα μηχανήματα και το ταμείο είχαν ουρά, όχι μεγάλη, αλλά μιλάμε για 3μμ. Ίσως γύρω στις 5μμ να είναι χειρότερα τα πράγματα. Πάλι μου φάνηκαν πολλοί που δεν επικύρωναν κάρτες. Και δεν μιλάω μόνο για ηλικίες που μπορεί να έχουν θέμα ανεργίας (υπήρχε και πιτσιρικαρία και ηλικιωμένοι). Επίσης για κάθε δέκα που επικύρωναν κάρτες/εισιτήρια μπαίνοντας, μόλις ένας-δύο έκανε το ίδιο από εκείνους που έβγαιναν. Αρκετοί έβαζαν τα εισιτήρια/κάρτες στις οθόνες και περίμεναν με απορία. Άλλοι κοιτούσαν τελικά τους δίπλα και μετά τα έβαζαν στο σαρωτή. Κάποιους τους βοήθησε ο υπάλληλος που ήταν εκεί. Κάποιοι όμως τα παράτησαν ή θεώρησαν πώς είναι ΟΚ και πέρασαν. Μια κυρία πήγε και ρώτησε στο γκισέ που υπάρχει απέναντι από την είσοδο. Της είπαν προφανώς τι να κάνει, γύρισε και το… ξαναέβαλε στην οθόνη. Μετά πέρασε.

    • Μα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιος τους είπε να τις βάζουν στις οθόνες; Τη στιγμή κιόλας που στις οθόνες της τηλεματικής μέσα στα λεωφορεία και στις οθόνες μέσα στους συρμούς υπάρχει εικόνα που δείχνει σε ποιο σημείο βάζουμε την καρτα.

    • Άστα να πάνε… Είναι τραγική η κατάσταση. Κανένας δεν θέλει να το μάθει… Η αυτό η επιτέλους φάνηκε πόσοι δεν έκοβαν εισιτηριο παλιά… Θλιβερό.

      • Μετρό και Ηλεκτρικό δεν χρησιμοποιώ συχνά και δεν ξέρω τι έπαιζε με τη λαθρεπιβίβαση. Αλλά στα λεωφορεία/τρόλλεϋ, τις όντως σπάνιες φορές που έπεφτα σε έλεγχο, σε συντριπτικό ποσοστό, έπιαναν 2-3 άτομα σε ένα λεωφορείο που είχε μέσα 30 άτομα. Και είχα πέσει λίγες φορές και σε 0 παρανόμους. Μια-δυο φορές το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο και αν θυμάμαι καλά αφορούσε παρέες που δεν είχε κανένας εισιτήριο. Αν τύχαινε και εγώ έπεφτα σε γραμμές με… συνεπείς επιβάτες (Α2, Β2, Α5, 10, 040, 106, 550 κυρίως), το πρόβλημα του ΟΑΣΑ ίσως τελικά να οφειλόταν περισσότερο σε πλαστά εισιτήρια και στις “ομορφιές” που γίνονταν με τα μηνιαία κουπόνια στους πρώην ΗΣΑΠ. Έχω βέβαια μπει μερικές φορές σε νυκτερινό 040, που από Πειραιά ως Φιξ, δεν πρέπει να κτυπήθηκε ούτε ένα εισιτήριο. Ας πούμε ότι κάποιοι είχαν κάρτες. Πόσοι όμως;

        • Λοιπόν και η δικιά μου εμπειρία. 24 χρονών χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ από τουλάχιστον 15. Έχω πετύχει το πολύ 10 έλεγχους, από τούς οποίους με έχουν πραγματικά ελέγξει μόνο τις δύο. Δεν τους ελέγχουν όλους δυστυχώς.

          • Έχω πέσει σε παραπάνω ελέγχους, αλλά όχι αλλάζει ότι ήταν λίγοι. Η δική μου εντύπωση ήταν ότι έβλεπαν τι έγραφε το εισιτήριο ή η κάρτα, αν και κάποιες φορές “έχαναν” άτομα σε κάποιες θέσεις του οχήματος και πήγαιναν παραπέρα. Στο μετρό πιθανόν να “έχαναν” περισσότερους.

  4. Το Σάββατο στο μετρό(Πλακεντίας και Σύνταγμα), όλα τα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου είχαν κάποιο πρόβλημα, η οθόνη κολλούσε, δεν έδιναν ρέστα, ή δεν έπαιρναν καν τα χρήματα! Σήμερα πήγα να βγάλω εισιτήριο στην πλατεία Χαλανδρίου αλλά το μηχάνημα ήταν σπασμένο. Δηλ. έγινε καθολική και νόμιμη η εισιτηριοδιαφυγή, εγώ αυτό καταλαβαίνω!

  5. Δεν έχω ακόμα περάσει από μετρό αυτές τις ημέρες. Θα το κάνω προσεχώς. Εγώ μια ερώτηση έχω να κάνω. Τι θα γίνει σε περιπτώσεις με μεγάλο συνωστισμό π.χ. έξω από γήπεδα (Οακα, Καραϊσκάκη) στον ηλεκτρικό. Π.χ στο σταθμό Ειρήνη μετά από αγώνες μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ή στο ποδόσφαιρο με χιλιάδες κόσμο που θα επιστρέφουν για να προλάβουν το τρένο, τι θα συμβεί. Εδώ χωρίς μπάρες γίνονταν χαμός, σπρωξίματα, ο ένας πάνω στον άλλο κανένας προφανώς δεν χτύπαγε εισιτήριο, ασφυξία πραγματικά, τώρα φαντάζομαι ο ΟΑΣΑ θα έχει μεριμνήσει τι θα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Φαντάζομαι θα αφήνουν ανοιχτές πύλες σε τέτοιες περιπτώσεις ειδικά στις αρχές. Και θα υπάρχουν όλες οι κατηγορίες από άνεργοι μέχρι οτιδήποτε. Αλλιώς θα ανοίγει ένας και θα περνάνε άλλοι δέκα από πίσω.

    • Σίγουρα, όταν έρχονται πολλοί οπαδοί, πιστεύω πως θα τις ανοίγουν όλες και για να μην γίνεται συνωστισμός και για να μην τις σπάσουν.

  6. Θα σταθώ σε μια λεπτομέρεια των ανακοινώσεων, την οποία όμως έχω παρατηρήσει σε αρκετά σημεία: Τι το οπτικό έχει ο «οπτικός αναγνώστης» που αναφέρουν; Μόνο RFID δεν είναι;

    • Αυτήν την απορία είχα κι εγώ από όταν το πρωτοδιάβασα στο site athenacard. Εκ τοτε το είδα να αναγράφεται και σε έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια που μοίραζε ο ΟΑΣΑ.
      Υποθέτω κάποιος αντεγραψε τις οδηγίες από κάποιο σύστημα που ήταν σχεδιασμένο για εισιτήρια με Barcode/QRcode.

  7. “Ο παροδικός συνωστισμός πίσω από τις κλειστές πύλες δεν είναι πάντως τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο οι ουρές στα εκδοτήρια και -κυρίως- στα εκδοτικά μηχανήματα, ειδικά στους σταθμούς που δεν υπάρχουν ανοικτά εκδοτήρια. Καθώς ο ανάδοχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ΟΑΣΑ δεν είχαν προνοήσει να υπάρχει επαρκής αριθμός μηχανημάτων σε λειτουργία πριν καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο, υπάρχουν σταθμοί του Μετρό με μόλις ένα εκδοτικό μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το νέο σενάριο που ακούγεται είναι πως το λογισμικό των παλιών εκδοτικών μηχανημάτων αναμένεται να αναβαθμιστεί προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό είναι άγνωστο.”

    Σταθμός Αγ.Μαρίνα το ΣΚ. Νέες εξευτελιστικές ουρές- ντροπής άνω των 20 ατόμων για ένα εισιτήριο ακι τις δύο ημέρες
    Το Σάββατο κανένα μηχάνημα δεν λειτουργούσε πάρα μόνο το εκδοτήριο και την Κυριακή υπήρχε μόνο ΕΝΑ μηχάνημα .

    Αρχίζω να πιστεύω ότι οι συνδικαλιστές έχουν δίκιο .
    Τουλάχιστον θα έχουν την στοιχειώδη αυτοκριτική και φιλότιμο ώστε να αφήσουν τις μπάρες ανοιχτές σε σταθμούς που δεν έχουν προβλέψει την τοποθέτηση ισάριθμων με τα παλαιά για χάρτινα ,αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου ;

    και εγώ ο αφελής περίμενα app σε κινητά ,POS , και σημεία πώλησης εκτός μετρό …..

  8. Έχω καταθέσει φάκελο από 23 Οκτωβρίου. Έχει εκδοθεί η κάρτα αλλά ακόμη αγνοείται η παρούσα θέση της. Δεν μου δίνουν καμία πληροφόρηση για το που βρίσκεται (ώστε να πάω να την πάρω) και μου λένε να “περιμένω”.

    Πληρώνω εδώ και 4 χρόνια μηνιαίες κάρτες (και παλαιότερα για 6 χρόνια πλήρωνα φοιτητικές) και δεν έχει μπει ούτε ένας ελεγκτής στον Προαστιακό – μόνο ναρκομανείς και αυθάδεις τσιγγάνοι. Και θα πληρώσω 2,80 την ημέρα αντί για 30 τον μήνα; Επειδή αυτοί είναι ασόβαροι και ασυγχρόνιστοι; Δεν υπάρχει περίπτωση. Αν δεν θέλουν τα χρήματα μου, ας μην τα δεχτούν. Εγώ εισιτήριο δεν πληρώνω μέχρι να μου στείλουν την κάρτα. Υποτίθεται τον σταθερό σου πελάτη τον τιμάς, δεν του βγάζεις τη Παναγία.

    Σε κάθε περίπτωση ρώτησα σε εκδοτήριο για τα παραπάνω (2 φορές) και η γενική απάντηση ήταν “Δεν είναι δικό σου πρόβλημα, είναι δικό τους” και “Εσύ έκανες όλα τα προβλεπόμενα, οπότε είσαι καλυμμένος”. Οπότε φαντάζομαι ότι δικαιούμαι να “κολλήσω” σε άλλους για να περάσω τις μπάρες; Να πηδήξω από πάνω; Να κάνω χαμό στην πύλη των ΑΜΕΑ και να περάσω με τσαμπουκά; Δεν μου το διευκρίνισαν.

    • Η φθηνότερη λύση είναι να παίρνετε πενθήμερο εισιτήριο των 9€. Τώρα, θέλετε να πάρετε και στο 11 185 μήπως σας πουν ότι μπορείτε να μετακινηθείτε και δωρεάν από τις πύλες των ΑΜΕΑ;
      Πάντως να περάσετε από πάνω δεν γίνεται, είναι πύλες όχι τουρνικέ.

  9. Αυτό το θέμα με τους επόμενους που “κολλάνε” πάνω σου προκειμένου να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα της μπάρας με το δικό σου εισιτήριο (κάτι που αντιμετωπίζω συχνά και στην Αττική Οδό με το e-Pass), είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει ο ΟΑΣΑ αν θέλει να μειώσει τα ποσοστά λαθρεπιβίβασης…στην αντίθετη περίπτωση θα συνεχίζουν να πληρώνουν μόνο οι συνεπείς και ο ΟΑΣΑ θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό.

      • Τα τρίποδα τουρνικέ θα ήταν μια πολύ απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα.
        Αντί αυτών επιλέχθηκαν οι πιο στιλάτες και εύθραυστες συρόμενες πόρτες και το outsourcing της εμπόδισης των λαθροεπιβατών στους συνεπείς επιβάτες.

          • Τα τουρνικέ όμως είναι δυσκολότερα στο να σπάσουν.
            Και εφόσον οι σταθμοί είναι ξέφραγγο αμπέλι, τουλάχιστον δεν θα είχε η ΣΤΑΣΥ να πληρώνει και σπασμένες πόρτες. Όποιος ήταν οπαδός της φιλοσοφίας “δεν πληρώνω” θα μπορούσε απλά, όμορφα και αθόρυβα να υπερπηδήσει το τουρνικέ αντί να βρει τρόπο να το σπάσει.

            Στο εξωτερικό όπου έχουν τουρνικέ, έχουν συνήθως και κάποια μορφή φύλαξης που αποτρέπει αυτά τα φαινόμενα. Εδώ μόνο κάτι ταλαίπωρους security που απλά υπάρχουν σε ρόλο σκιάχτρου, χωρίς καμία αρμοδιότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*