Πέμπτη 16 Μαρτίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας – Κλειστοί σταθμοί Μετρό

Ενημέρωση ώρα 13:15:

Άνοιξε ο σταθμός Ομόνοια των γραμμών 1 και 2 του Μετρό. Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.


Ενημέρωση ώρα 11:05

Μέχρι στάση Λεωφ. Βουλιαγμένης τα δρομολόγια του Τραμ λόγω πορείας.


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00. Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί τουλάχιστον μία ώρα. Κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με την Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια λεωφορείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
  • από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
  • από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
  • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Αποφάσεις για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ. ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα. Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Μεταξύ 10:00 – 15:00 αναμένεται να κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ (οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν από την ΣΤΑΣΥ. Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν κατά τις παραπάνω ώρες για την διευκόλυνση συμμετοχής των πολιτών στην συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας (δηλαδή ουσιαστικά των λεωφορείων της εταιρείας) δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της Hellenic Train δεν πραγματοποιούνται από την 1 Μαρτίου ενώ από τις 15 Μαρτίου αναμένεται η δρομολόγηση λεωφορείων σε συγκεκριμένες γραμμές.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα από τις 00:01 ως τις 24:00. (Ανακοίνωση για ακυρώσεις πτήσεων Aegean και Olympic Air)


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


athenstransport.com

Η ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ:

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.  

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ)  – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)  

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)  

– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»  

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)  Αθήνα, Τρίτη 14-3-2023  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία!

Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος  

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στις 16 Μαρτίου. Οι  εργαζόμενοι, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση  Οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν:  

Από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00. 

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και  εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο «κύμα»  οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν  ανήκουν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν  κοινωνικό αγαθό.  

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μην  επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών  αιτημάτων ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με  τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στη απονομή της Δικαιοσύνης, που  οδηγούν σε συγκάλυψη!  

Την ίδια στιγμή, οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και  αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν τις ευθύνες  των κυβερνήσεων, την υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών και φέρνουν  στο φως τον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε  εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.  

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το  λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας  σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή, εργατική  τάξη, τους νέους και τις νέες. 

Για αυτό το λόγο, συμμετέχουμε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην 24ωρη απεργία  της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.  

Όμως, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για τη συμμετοχή στη μεγάλη  απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, θα λειτουργήσουμε τα  Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) ως εξής:  

– Στην Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και στις Γραμμές του Τραμ, από 10:00 – 15:00. – Στις Γραμμές 2 και 3 (ΜΕΤΡΟ), από 10:00 – 15:00 

 Ελπίζουμε, αυτήν τη φορά, η Κυβέρνηση να μην επιχειρήσει, με  ξεπερασμένα τεχνάσματα, να ταλαιπωρήσει τον κόσμο, κλείνοντας αναίτια  σταθμούς!  

ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!  

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023  

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΩΡΑ 11:00 Π.Μ.  

Τα Δ.Σ.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχει στην 24ΩΡΗ απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.

Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, απαιτεί να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τους πραγματικά αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός.

Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. 

Υποσχόμαστε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία έναν ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 11.00’ π.μ.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*