Πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου προσεχώς στους σταθμούς της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Πύλες εισόδου/εξόδου στους 6 σταθμούς της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά αλλά και αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους ίδιους σταθμούς, όπως και σε στάσεις του Τραμ πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στους επόμενους μήνες αφού αυτό τον καιρό «τρέχει» η σχετική σύμβαση η οποία πριν ένα χρόνο ανατέθηκε στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία AMCO ανέλαβε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, την προμήθεια 66 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών & Εισιτηρίων στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου. Η AMCO θα κατασκευάσει και θα παραδώσει τον εξοπλισμό και θα υλοποιήσει το λογισμικό, το οποίο θα εξασφαλίσει την ενσωμάτωση των νέων Αυτόματων Μηχανημάτων στο Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) του ΟΑΣΑ.

Τα ΑΜΕΚ θα υποστηρίζουν την έκδοση και επαναφόρτιση “Πολλαπλού” εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket) καθώς και την επαναφόρτιση της κάρτας ATH.ENA Card.

Τα νέα ΑΜΕΚ θα εγκατασταθούν στους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο της Γραμμής 3 του Μετρό, καθώς και στις στάσεις του Τραμ στη γραμμή του Πειραιά.

Εκτός από την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού και λογισμικού των ΑΜΕΚ, το έργο περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης αυτών κατά τη φάση λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το έργο είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης της AMCO στον τομέα των ευφυών μεταφορών και αποτελεί συνέχεια παρόμοιων έργων προμήθειας ΑΜΕΚ τόσο στο εσωτερικό (Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ) όσο και σε πελάτες του εξωτερικού (MBC Μέκκα, Σαουδική Αραβία).

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, στους 6 σταθμούς της επέκτασης (εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι παραδόθηκαν το καλοκαίρι του 2020 και οι τρεις τελευταίοι πέρυσι το Σεπτέμβριο) θα τοποθετηθούν πύλες εισόδου/εξόδου στη θέση των προσωρινών μηχανημάτων που λειτουργούν από τα εγκαίνια των σταθμών.

Η καθυστέρηση στην εγκατάσταση των πυλών, όπως και των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων (πρόβλημα στο οποίο δόθηκε προσωρινή λύση μέσω “μετακόμισης” μηχανημάτων από άλλα σημεία) οφείλεται σε καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Επιπλέον, ο πρώτος σχετικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από τον ΟΑΣΑ το 2021 είχε κηρυχθεί άγονος και έτσι απαιτήθηκε η επαναπροκήρυξή του.

Ανάδοχος του διαγωνισμού ήταν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τίμημα 6.574.799 ευρώ πλέον ΦΠΑ και χρόνο ολοκλήρωσης της εγκατάστασης τους 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την προμήθεια 46 ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) για το Μετρό και 20 ΑΜΕΚ για το Τραμ, 70 Πύλες για 6 σταθμούς, 6 ΚΔΣ (Κέντρα Διαχείρισης Σταθμού) και 1 ΚΔΦ (Κέντρο Διαχείρισης Φορέα) καθώς και 3 Εφεδρικές Πύλες. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η λειτουργία και συντήρηση για 5 έτη.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*