Σε διαθεσιμότητα ακόμα ένας οδηγός λεωφορείου που χρησιμοποιούσε κινητό εν ώρα δρομολογίου – Ο τρίτος σε δύο μήνες

Φωτογραφία: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τη διοίκηση της ΟΣΥ ένας ακόμα οδηγός λεωφορείου ο οποίος χρησιμοποιούσε το κινητό του ενώ βρίσκονταν στο τιμόνι σύμφωνα με βίντεο που απέστειλε επιβάτης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για τον οδηγό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη 19 Μαρτίου σε λεωφορείο της λεωφορειακής γραμμής 022 που εκτελούσε δρομολόγιο προς τη Νέα Κυψέλη. Στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης, φαίνεται ο οδηγός να κρατά με το ένα χέρι την προστατευτική θήκη του κινητού και με το άλλο χέρι να σκρολάρει στην οθόνη. Φαίνεται, μάλιστα, να κρατά το τιμόνι με τους αγκώνες.

Ο επιβάτης δήλωσε στο Mega: «Ήταν τόσο χαμένος στον κόσμο του και, μόλις σταματήσαμε, άνοιξε τις πόρτες κανονικά και κατέβηκε ο κόσμος γιατί ήταν τερματικός σταθμός. Κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Ήμασταν νεαρά άτομα μπροστά, πίσω κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν κατάλαβαν τι έγινε, μεταξύ μας το καταλάβαμε και λέγαμε: “κάτσε να πάνε όλα καλά”».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥ, με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ο οδηγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ θα ακολουθήσει η πειθαρχική διαδικασία, όπως προβλέπεται για κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφάλειας. «Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις αρχές του μήνα, οδηγός της ΟΣΥ είχε επίσης τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που τράβηξε επιβάτης το οποίο απεικόνιζε τον οδηγό να χρησιμοποιεί στο κινητό του κατά τη διάρκεια δρομολογίου ενώ κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Αττικής Οδού. Τον Ιανουάριο, οδηγός λεωφορείου είχε επίσης τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο επιβάτη στο οποίο φαινόταν να χρησιμοποιεί το κινητό του κατά τη διάρκεια δρομολογίου και να σημειώνει σε χαρτί, ενώ σύμφωνα με τον επιβάτη «έλυνε σταυρόλεξο».

Οι πειθαρχικές διαδικασίες για τους οδηγούς αυτούς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*