Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2017

Από τις 2 Ιουλίου 2017 αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας δρομολόγια στη γραμμή της Χαλκίδας. Περισσότερα.

Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004. Τα δρομολόγια του Προαστιακού, τα οποία πραγματοποιούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., εκτελούνται στους άξονες Αεροδρόμιο – Κιάτο και Πειραιάς – Χαλκίδα.

Σήμερα, εκτελούνται τα παρακάτω 4 δρομολόγια:

 • Αεροδρόμιο – Κιάτο και Κιάτο – Αεροδρόμιο (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση)
 • Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο (2 δρομολόγια την ώρα ανά κατεύθυνση), και
 • Πειραιάς – Αθήνα – ΣΚΑ – Χαλκίδα και αντίστροφα (1 δρομολόγιο ανά 2 ώρες ανά κατεύθυνση)
 • Αθήνα – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνα (12 δρομολόγια τη μέρα)

Η μετεπιβίβαση από τον άξονα Πειραιάς – Χαλκίδα στον άξονα Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντίστροφα, γίνεται στους σταθμούς Άνω Λιόσια (αν βολεύει ένα από τα 12 δρομολόγια) και  Σ.Κ.Α. (Αχαρνές). Στο σταθμό αυτό σταθμεύουν όλες οι αμαξοστοιχίες, οποιοδήποτε δρομολόγιο κι αν εκτελούν, εξυπηρετώντας του σταθμούς ανάμεσα σε Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) και ΣΚΑ.

Μεταξύ Κιάτου και Πάτρας, η μετακίνηση γίνεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Περισσότερα: Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

***********************

Εξυπηρέτηση Αεροδρομίου: Από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Αεροδρομίου εκτελούνται 5 δρομολόγια ανά ώρα: 1 δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο, 2 δρομολόγια Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και 2 δρομολόγια του Μετρό, Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο.

Μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας  μπορεί να γίνει είτε απευθείας με το Μετρό, είτε χρησιμοποιώντας Μετρό και οποιοδήποτε δρομολόγιο Προαστιακού με μετεπιβίβαση στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού παραμένουν αμετάβλητα 7 ημέρες την εβδομάδα, με εξαίρεση τα δρομολόγια της Χαλκίδας. Επίσης, τα σαββατοκύριακα εκτελούνται 2 λιγότερα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνα.

***********************

Εισιτήρια: Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (Μαγούλα – Κορωπί και Πειραιάς – ΣΚΑ ισχύουν τα ενιαία εισιτήρια του ΟΑΣΑ. Για τα υπόλοιπα εισιτήρια, δείτε Πληροφορίες για εισιτήρια Προαστιακού και λοιπών Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας. (+ Κάρτες)

 ***********************

proastiakos_ath_new-0
Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Κιάτο (κλικ για μεγέθυνση)

 

proastiakos_ath_new-1
Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, Κιάτο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο (κλικ για μεγέθυνση)

 

Screenshot (348)
Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας Ρέντης – Αθήνα – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνα – Ρέντης (κλικ για μεγέθυνση)
Δρομολόγια Πειραιάς – Χαλκίδα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)
Δρομολόγια Χαλκίδα – Πειραιάς του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)

[Δρομολόγια από σταθμούς Αεροδρόμιο, Κορωπί, Παιανία – Κάντζα, Παλλήνη, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Νερατζιώτισσα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, ΣΚΑ (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών), Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος, Ζευγολατιό, Κιάτο, Πειραιάς, Λεύκα, Α.Ι.Ρ. (Άγιος Ιωάννης Ρέντης), Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρναί), Σ.Κ.Α. , Αχαρνές, Δεκέλεια, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Σφενδάλη, Αυλώνας, Άγιος Θωμάς, Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Αγ. Γεώργιος, Καλοχώρι-Παντείχι, Αυλίδα, Χαλκίδα]

 

Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.) – Παρακαλώ πριν αφήσετε σχόλιο, δείτε τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις:

1.   Πού μπορώ να δω τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας;

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας βρίσκονται στους ακριβώς από πάνω πίνακες. Οι πρώτοι δύο πίνακες δείχνουν τα δρομολόγια στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο. Ο πρώτος στην κατεύθυνση Αεροδρόμιο – Κιάτο, και ο δεύτερος στην κατεύθυνση Κιάτο – Αεροδρόμιο. Εμφανίζονται και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Ο τρίτος πίνακας δείχνει τα δρομολόγια Αθήνα – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνα. Ο τέταρτος πίνακας δείχνει τα δρομολόγια Πειραιάς – Αθήνα – Χαλκίδα ενώ ο πέμπτος πίνακας τα δρομολόγια Χαλκίδα – Αθήνα – Πειραιάς.

* Η μετεπιβίβαση από τον άξονα Πειραιάς – Χαλκίδα στον άξονα Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντίστροφα, γίνεται στους σταθμούς Άνω Λιόσια (αν βολεύει ένα από τα 12 δρομολόγια) και  Σ.Κ.Α. (Αχαρνές). Στο σταθμό αυτό σταθμεύουν όλες οι αμαξοστοιχίες, οποιοδήποτε δρομολόγιο κι αν εκτελούν, εξυπηρετώντας του σταθμούς ανάμεσα σε Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) και ΣΚΑ.

2.   Πως θα πάω από Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο) στο σταθμό Λαρίσης (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό στη γραμμή Πειραιά – ΣΚΑ);

Για ανταπόκριση ανάμεσα στις γραμμές Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς (ή Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα) και Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε το σταθμό Άνω Λιόσια ή το σταθμό ΣΚΑ (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών). Στο σταθμό ΣΚΑ χρειάζεται αλλαγή αποβάθρας επομένως πρέπει να βρισκόμαστε στο σταθμό τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την αναχώρηση του δρομολογίου.

 3.    Τι ώρα έχει δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό);

Α.  Για σταθμούς στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε τους δύο πρώτους πίνακες. Πάνω-πάνω οριζοντίως είναι τα ονόματα των σταθμών γραμμένα με τη φορά την οποία ταξιδεύουν τα τρένα (από αριστερά προς τα δεξιά). Έτσι, αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Ηράκλειο και Κιάτο (ή προς Άνω Λιόσια για ανταπόκριση με τη γραμμή Άνω Λιόσια – Αθήνα), κοιτάμε στον πρώτο πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 05:49, 06:07, 06:34, 06:49 κ.ο.κ. Αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Κηφισίας και Αεροδρόμιο, κοιτάμε στον δεύτερο πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 06:12, 06:38, 06:57, 07:12 κ.ο.κ.

Β.  Για σταθμούς στο τμήμα Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς χρησιμοποιούμε τους τρεις επόμενους πίνακες. Τα δρομολόγια του τρίτου πίνακα (Αθήνα – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνας) αφορούν επιβάτες οι οποίοι θέλουν να μετεπιβιβαστούν από τη /στη γραμμή Κιάτο – Αεροδρόμιο.

Οι τέταρτος και ο πέμπτος πίνακας αποτελούνται από 2 τμήματα. Στην πρώτη κάθετη στήλη είναι τα ονόματα των σταθμών γραμμένα με τη φορά την οποία ταξιδεύουν τα τρένα (από πάνω προς τα κάτω). Έτσι αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα) προς ΣΚΑ για ανταπόκριση με τη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο (ή προς οποιοδήποτε σταθμό μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Χαλκίδας), κοιτάμε στο πρώτο μέρος του πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 4:27, 5:44, 6:44 κ.ο.κ. Αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα) προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Ρουφ και Πειραιά, κοιτάμε τον πέμπτο πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 6:28, 7:53, 8:53 κ.ο.κ.

4.    Ποιο είναι το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό) και ποιο το τελευταίο;

Α.  Για σταθμούς στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε τους δύο πρώτους πίνακες. Το πρώτο δρομολόγια από το σταθμό Κηφισίας προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Άνω Λιόσια είναι στις 05:47. Το πρώτο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Κιάτο είναι στις 06:05. Το πρώτο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Πεντέλης και Αεροδρόμιο είναι το πρώτο δρομολόγιο του δεύτερου πίνακα 06:14.

Το τελευταίο δρομολόγιο από το σταθμό Κηφισίας προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Κιάτο είναι το τελευταίο δρομολόγιο του πρώτου πίνακα 22:05. Το τελευταίο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Πεντέλης και Αεροδρόμιο είναι το τελευταίο δρομολόγιο του δεύτερου πίνακα 22:42.

Β.  Για σταθμούς στο τμήμα Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς χρησιμοποιούμε τους τρεις επόμενους πίνακες. Το πρώτο δρομολόγιο από Πειραιά προς ΣΚΑ είναι στις 5:25. (Παρατηρούμε ότι το προηγούμενο δρομολόγιο ξεκινά από τον Ταύρο). Το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς το ΣΚΑ είναι στις 22:25.

Το πρώτο δρομολόγιο από ΣΚΑ προς Πειραιά είναι στις 6:17. Το τελευταίο δρομολόγιο από τον ΣΚΑ προς τον Πειραιά είναι στις 23:42.

5.    Πόση ώρα κάνει το τρένο από το Αεροδρόμιο ως την Κόρινθο (ή μεταξύ οποιονδήποτε άλλων σταθμών);

Για να υπολογίσουμε πόση ώρα κάνει το τρένο για να μεταβεί από ένα σταθμό σε έναν άλλο (εκτός κάποιας απρόβλεπτης καθυστέρησης) χρησιμοποιούμε τους πίνακες δρομολογίων. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βρούμε το χρόνο από Αεροδρόμιο προς Κόρινθο βλέπουμε στον πρώτο πίνακα ότι το τρένο που ξεκινάει από το Αεροδρόμιο στις 5:44, φτάνει στην Κόρινθο στις 07:06. Δηλαδή το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 22 λεπτά.

6.    Σε ποιο σταθμό του Προαστιακού υπάρχει ανταπόκριση με Μετρό ή ΗΣΑΠ;

Το τμήμα Αεροδρόμιο – Δουκ. Πλακεντίας χρησιμοποιείται από κοινού από τους συρμούς του Προαστιακού και του Μετρό. Εκτός δηλαδή από τα παραπάνω δρομολόγια, κυκλοφορούν και επιπλέον δρομολόγια του Μετρό (δύο ανά ώρα ανά κατεύθυνση). Επομένως ανταπόκριση υπάρχει στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας (γραμμή 3 Μετρό, Αγία Μαρίνα – Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο), στο σταθμό Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς), το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα, γραμμή 2 Μετρό, Ανθούπολη – Ελληνικό), και στον τερματικό σταθμό Πειραιά, (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς).

7.    Μπορώ να πάω με τον Προαστιακό στην Πάτρα;

Λόγω των έργων για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτου και Ρίου που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2016, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δρομολογήσει λεωφορεία μεταξύ Κιάτου και Πάτρας. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο:  Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

8.    Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του Προαστιακού; Δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο;

Η τιμή του κάθε εισιτηρίου εξαρτάται από το δρομολόγιο. Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί) ισχύουν τα ενιαία εισιτήρια του ΟΑΣΑ για όλα τα Μέσα (1,20€ το ολόκληρο και 0,60€ το μειωμένο εισιτήριο). Για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος οι τιμές είναι ακριβότερες και τα εισιτήρια ΔΕΝ ισχύουν για τα μέσα του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ). Η εκπτωτική πολιτική του Προαστιακού είναι επίσης διαφορετική από αυτή του ΟΑΣΑ για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος. Σημειώνεται ότι σε όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού (είτε εντός είτε εκτός του αστικού τμήματος δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Πίνακες με όλες τις τιμές εισιτηρίων υπάρχουν στη διεύθυνση athenstransport.com/tickets και με όλες τις τιμές μηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών στη διεύθυνση athenstransport.com/cards. Δείτε επίσης τη σελίδα αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (Η αγορά εισιτηρίων για τον Προαστιακό δεν είναι εφικτή).

9.    Από πού μπορώ να αγοράσω εισιτήριο ή κάρτα του Προαστιακού;

Από οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων του Προαστιακού. Όλα τα εκδοτήρια εκδίδουν εισιτήρια από και προς όλους τους προορισμούς.  Κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα (+μετακίνηση στο αστικό τμήμα του Προαστιακού) εκδίδονται μόνο στους σταθμούς που βρίσκονται εντός του αστικού τμήματος (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί).

10.    Υπάρχει περίπτωση να έχει καθυστέρηση το δρομολόγιό μου;

Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω βλαβών, ατυχημάτων κ.λπ. είναι συχνό φαινόμενο για τον Προαστιακό, αν και σήμερα πιο σπάνιες σε σχέση με το παρελθόν.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα βρίσκεστε στον προορισμό σας την ώρα που πρέπει επομένως καλό είναι να ταξιδεύετε νωρίτερα σε περιπτώσεις που θέλετε να προλάβετε κάποια πτήση ή να είστε σίγουροι για την ώρα άφιξης στον προορισμό σας.

11.    Θα πάρω τον Προαστιακό την άλλη βδομάδα. Θα ισχύουν τα δρομολόγια ή θα υπάρχει κάποια απεργία;

Τα δρομολόγια θα ισχύουν αν μέχρι τότε δεν προγραμματιστεί κάποια απεργία ή συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός (π.χ. βλάβη, ατύχημα) που θα επηρεάσει τα δρομολόγια. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, όταν όμως υπάρχει κάποια πληροφορία για ακύρωση ή μεταβολές δρομολογίων προσπαθούμε να ενημερώνουμε τη σελίδα athenstransport.com/strikes και τους λογαριασμούς μας στο twitter και facebook. Συστήνουμε να ελέγχετε εκεί, καθώς και στην επίσημη σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

12.    Μπορώ να πάρω το ποδήλατό μου στον Προαστιακό;

Ναι, εφόσον χωράει μέσα στο συρμό. Για περισσότερες πληροφορίες: Με το ποδήλατο, στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

13.    Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον Προαστιακό;

Για επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργεί το σε 24ωρη βάση το τηλέφωνο 14511 (χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό), το 1110 (χρέωση μιας αστικής μονάδας) για ηχογραφημένα μηνύματα δρομολογίων,  και το 210 5270762 για παράπονα, (ώρες λειτουργίας 07:30-15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή). Σημειώστε ότι οι υπάλληλοι στα περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων είναι ιδιώτες στους οποίους έχει ανατεθεί η λειτουργία των εκδοτηρίων και δεν είναι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δίνουν, τη δυνατότητα προώθησης παραπόνων κ.λπ).

image

Πηγή: athenstransport.com, ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 • Άψογη ενημέρωση! Ευχαριστώ!

 • Υρω

  Από πειραιά για Κιάτο που κοιτάω Γτ εχω μπερδευτει..
  βάσικα αλλάζω γραμμη κάπου?

 • colosseum

  Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος πότε θα λειτουργήσει το τμήμα Μεταμόρφωση – Κάτω Αχαρναί ώστε να μην αλλάζει κάποιος σταθμό (Λιόσια ή ΣΚΑ) αν πηγαίνει από πχ. Πεντέλης – Πειραιά ; Η’ εναλλακτικά αν θα επαναλειτουργήσει το τμήμα Λιόσια – Πειραιάς

 • Μανωλης

  Καλημερα μήπως ξερεις κανεις για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – κιατο που πρεπει να κοιτάξω γιατι ειναι η πρωτη φορά που χρησιμοποιώ της συγκοινωνίες της Αθήνας και εχω μπερδευτεί λιγάκι;;; !!

 • ιωαννα

  Θα ήθελα να μάθω αύριο αν έχει κανονικά τα δρομολόγια ή έχει γίνει κάποια τροποποίηση

 • alexmanos1960

  από θηβα για Κιατο – Πάτρα παρασκευή μετά τις 14:00 και επιστροφή Κυριακή Πάτρα – Κιάτο Θήβα να φτάσω θήβα στις 20:00 μεχρι 22:00. οποιος μπορει βοηθαει

  • Γιώργος

   Επειδή δυστυχώς ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν έχει ακόμα φτάσει μέχρι
   την πόλη της Θήβας, ο μοναδικός τρόπος για να μετακινηθείς με το τρένο προς το Κιάτο και την Πάτρα είναι να χρησιμοποίησης την υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθήνα – Θεσσαλονίκη . Όλα τα δρομολόγια της υπεραστικής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας. Θα επιβιβαστείς λοιπόν στην Θήβα στην υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκη
   – Αθήνα με κατεύθυνση προς την Αθήνα και
   θα αποβιβαστείς στον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο
   Αχαρνών) και από εκεί θα αλλάξεις αποβάθρα και θα μετεπιβιβαστείς στην προαστιακή σιδηροδρομική
   γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο . Στο Κιάτο όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του προαστιακού σιδηροδρόμου θα αποβιβαστείς
   και θα μετεπιβιβαστείς στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκτελούν το δρομολόγιο Κιάτο – Πάτρα με κατεύθυνση προς την πόλη της Πάτρας. Τα ακριβάς αντίστοφα θα πράξεις στην επιστροφή σου από την πόλη της Πάτρας προς την πόλη της Θήβας.

   Τα δρομολόγια της υπεραστικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ :

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC.pdf?x71305

   Τα δρομολόγια της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντίστροφα από το Κιάτο προς το Αεροδρόμιο τα αναφέρει αναλυτικά ένας από τους παρακάνω πίνακες της συγκεκριμένης
   ανάρτησης .

   Τα δρομολόγια των λεωφορείων από το Κιάτο προς Πάτρα και αντίστροφα από την Πάτρα προς
   το Κιάτο θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-16-05-2016.pdf?x71305

   • alexmanos1960

    ευχαριστώ πολύ!!

 • Foteini Myl

  Καλημέρα για να πάω από Πειραιά στο Ζευγολατιό πρέπει ν’αλλαξω κάπου γραμμή;

  • Καλημέρα, στο σταθμό του ΣΚΑ πρέπει να αλλάξεις αποβάθρα και να πάρεις το τρένο προς Κιάτο.

   • Foteini Myl

    ευχαριστώ

  • Γιώργος

   Από την πόλη του Πειραιά θα επιβιβαστείς στην αφετηρία της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Χαλκίδα και θα αποβιβαστείς στο
   Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), εκεί εφόσον θα αλλάξεις αποβάθρα θα μετεπιβιβαστείς προς την προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο και θα
   αποβιβαστείς στον τελικό σου προορισμό που είναι το Ζευγολατιό. Επειδή ωστόσο υπάρχουν
   ελάχιστα δρομολόγια στην προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα με αποτέλεσμα
   ακόμα και ανά δίωρο (ακόμα και στο αστικό κομμάτι της προαστιακής γραμμής) υπάρχει
   και ένας εναλλακτικός τρόπος από την πόλη του Πειραιά να μεταβείς προς το Ζευγολατιό.

   Ποιος είναι αυτός; Από την πόλη του Πειραιά επιβιβάζεσαι στην γραμμή 1
   του μετρό με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και αποβιβάζεσαι στην στάση Νερατζιώτισσα.
   Στην Νερατζιώτισσα μετά την αλλαγή αποβάθρας μετεπιβιβάζεσαι στην προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο στην κατεύθυνση προς το Κιάτο και αποβιβάζεσαι στον τελικό σου προορισμό δηλαδή το Ζευγολατιό.

   Η δεύτερη – εναλλακτική – αυτή επιλογή
   καταρχήν μοιάζει ως ασύμφορη καθώς θα πρέπει να διανύσεις περισσότερα χιλιόμετρα
   προκειμένου από τον Πειραιά να μεταβείς στο Ζευγολατιό συγκριτικά με την πρώτη επιλογή
   ωστόσο όμως επειδή η γραμμή 1 Πειραιάς –
   Κηφισιά του μετρό έχει συχνότητα διέλευσης
   κάθε πέντε με δέκα λεπτά ενώ η προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς –Χαλκίδα έχει συχνότητα διέλευσης ανά δύο ή ανά μία
   ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, ίσως μερικές
   φορές (και ανάλογα με την ώρα που θέλεις να μετακινηθείς) να αποδειχθεί βέλτιστη.

   • Foteini Myl

    Ευχαριστώ πολύ.Καλές γιορτές να έχετε

 • OldboY

  Καλησπέρα. Υπάρχει τροποποίηση αύριο λόγω αργίας, στα δρομολόγια προς Κιάτο; Ευχαριστώ.

 • adriana lazar

  Μπορεί κάποιος να μ πεις μ ως μπορώ να πάω από Κόρινθο -Πειραιά?

 • Το Τραμ αυτή τη στιγμή φτάνει στο Νέο Φάληρο. Επίσης αυτή τη στιγμή ο Προαστιακός από τον Πειραιά έχει δρομολόγια ανά 2 ώρες και απαιτείται ανταπόκριση στο ΣΚΑ. Δεν έχει λογική το δρομολόγιο που περιγράφετε.