Οι ειδήσεις της Παρασκευής: οι επιθέσεις σε λεωφορεία και τρένα, η μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και το χρονοδιάγραμμα για το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Athens Transport με όλες τις ειδήσεις της εβδομάδας στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Τα τρία περιστατικά λιθοβολισμών συρμών του Προαστιακού αυτή την εβδομάδα σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές συνοδεύτηκαν και από επιθέσεις με πέτρες και αεροβόλα όπλα σε λεωφορεία στις Αχαρνές και τον Άγιο Στέφανο.

Πρόκειται για περιστατικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρωτοφανή, αφού επαναλαμβάνονται τακτικά τα τελευταία χρόνια, ενώ υπήρξαν και παρόμοιες επιθέσεις (ειδικά όσον αφορά σε λεωφορεία) οι οποίες δεν έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν. Θυμίζουμε ότι το 2018 εξαιτίας των συνεχών επιθέσεων είχαν μεταβληθεί τα δρομολόγια λεωφορείων στο Καματερό ενώ είχαν γίνει και συλλήψεις ανηλίκων στους Αγίους Αναργύρους.

Το 2019, τρεις επιβάτες του Προαστιακού είχαν τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα υαλοπίνακα μετά από επίθεση με πέτρες στον Ασπρόπυργο. Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως γραφικότητα κάποιων νεαρών.

Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης είναι προφανώς απαραίτητη στις περιοχές αυτές αλλά από μόνη της δεν πρόκειται να δώσει τη λύση. Εξάλλου, δεν μπορεί να υπάρξει προστασία κάθε μέτρου της σιδηροδρομικής γραμμής και κάθε δρομολογίου λεωφορείου. Το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό και συνδέεται άμεσα με τον κοινωνικό αποκλεισμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού αλλά και την αυξανόμενη εγκληματικότητα των νέων που παρατηρείται ακόμα και σε «καλές γειτονιές». Η λύση πρέπει να είναι ολιστική αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την αδράνεια που παρατηρούμε σήμερα.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


Τηλεματική ΚΤΕΛ: Σε προχωρημένο επίπεδο (και με την συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) βρίσκονται οι διαδικασίες προκειμένου τα λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ σε 60 γραμμές του ΟΑΣΑ να είναι εμφανή στην εφαρμογή της τηλεματικής. Για πρώτη φορά μάς μεταφέρθηκε αισιοδοξία για την επίλυση αυτής της εκκρεμότητας που εδώ στο Athens Transport έχουμε επισημάνει ήδη από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας λεωφορείων των ΚΤΕΛ. Αν και προηγουμένως ο “προσωρινός” χαρακτήρας της παραχώρησης των γραμμών (η παρούσα σύμβαση θα λήξει τον ερχόμενο Οκτώβριο) είχε αναφερθεί ως αιτιολογία για τη μη διασύνδεση των συστημάτων, φαίνεται πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για παράταση της σύμβασης, αφού δεν έχει εκλείψει το κύριο πρόβλημα (έλλειψη λεωφορείων εν μέσω πανδημίας). Έτσι, η επίλυση αυτού του προβλήματος αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Βιασύνη για τον Πειραιά: Το τελευταίο επίσημο χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά θα παραδοθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, έστω και στις 31 Αυγούστου. Πολλά όμως απομένουν να γίνουν ακόμα, μεταξύ αυτών και η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους σταθμούς. Αυτό που γνωρίζουμε εδώ και μήνες είναι ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για την εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμού και έτσι, «προσωρινά», θα τοποθετηθεί εξοπλισμός αντίστοιχος με αυτός των λεωφορείων, χωρίς πύλες εισόδου. Πριν λίγες μέρες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης προς τον ΟΑΣΑ, για το πρώτο εξάμηνο έτους 2023, με αντικείμενο προς «Υπηρεσίες λειτουργίας εξοπλισμού ΑΣΣΚ προς τρεις (3) σταθμούς προς επέκτασης Μετρό προς Πειραιά» ύψους 49.992 ευρώ. Ένα καλό ερώτημα βέβαια είναι πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τον μόνιμο εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τους σταθμούς από Αγία Βαρβάρα ως και Δημοτικό Θέατρο. Σε μία ακόμα εξέλιξη, η Αττικό Μετρό ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος TETRA (τηλεπικοινωνίας) για την επέκταση, αναθέτοντάς το στον ΟΤΕ αντί ποσού 1.757.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Μεταμεσονύκτια λειτουργία: Η επιστροφή της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του Μετρό σε δύο εβδομάδες συνδέεται άμεσα με την χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση. Για ποιο λόγο όμως το μέτρο θα επιστρέψει με καθυστέρηση; Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ αυτό οφείλεται στις αλλαγές που πρέπει να προηγηθούν σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας, από τις βάρδιες των εργαζόμενων μέχρι τον προγραμματισμό των νυχτερινών συντηρήσεων. Βέβαια οι δύο εβδομάδες για το Μετρό μπορούν να χαρακτηριστούν εύλογος χρόνος αλλά δεν είμαστε τόσο σίγουροι και για το Τραμ, η επέκταση του ωραρίου  λειτουργίας του οποίου αναμένεται το Πάσχα…

Συγκοινωνίες στον Πειραιά: Σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτριου Μαρκόπουλου για την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων, ή ακόμα και η δρομολόγηση γραμμής express, προκειμένου να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος με τους σταθμούς του μετρό στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια απάντησε ο ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνδέεται με το Μετρό μέσω των γραμμών 820, 841 και 842 όπως αυτές λειτουργούν μετά το άνοιγμα των νέων σταθμών του Μετρό. Παράλληλα μελετώνται και νέες τροποποιήσεις δρομολογίων οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά το άνοιγμα των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά.

Ερωτηματολόγιο για τους δρόμους: Η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ πραγματοποιεί έρευνα για τους δρόμους της Αθήνας, με ζητούμενο να προταθούν λύσεις για δρόμους πιο ανθρώπινους, ασφαλείς και ελκυστικούς, με λιγότερα αυτοκίνητα και πιο πολλούς πεζούς και ποδηλάτες. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο για να συμβάλετε στο σκοπό αυτό.

Νέο στέγαστρο για καταργημένη στάση: Το έργο του Δήμου Αμαρουσίου για την τοποθέτηση νέων στεγάστρων για 48 στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας συνοδεύτηκε από ένα (τουλάχιστον) απρόοπτο. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο εργολάβος τοποθέτησε στέγαστρο για στάση επί της οδού Φραγκοκλησιάς η οποία όμως έχει καταργηθεί την τελευταία τριετία μετά την αντιδρόμηση τμήματος της οδού. Οι εργασίες για την εγκατάσταση της στάσης ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, το στέγαστρο τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης για να αφαιρεθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Πόσοι σταθμοί Μετρό ‘Άγιος Νικόλαος’ υπάρχουν στην Αθήνα; Η σωστή απάντηση είναι ένας, στη γραμμή 1 στα Πατήσια, πλησίον του ομώνυμου ναού. Πριν λίγες μέρες όμως μας μπήκαν αμφιβολίες διαβάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος σχετικά με την “παραβατικότητα στον σταθμό του μετρό «Άγιος Νικόλαος» στη Νίκαια” (όπως αναφέρεται 3 φορές). Εξ όσων γνωρίζουμε, οι πινακίδες του σταθμού γράφουν ‘Νίκαια’, σκέτο. Εν τω μεταξύ, υπάρχει και η εκκρεμότητα με το μελλοντικό σταθμό ‘Άγιος Νικόλαος’ στην επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον. Όπως έχουμε ξαναπεί,  θα ήταν καλύτερο να επιλεγεί κάποιο άλλο όνομα για το συγκεκριμένο σταθμό, για να αποφευχθούν κάποια πολύ ατυχή μπερδέματα.

Δεύτερη ευκαιρία για πρόστιμα: Στη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εξετάζει αιτήματα από επιβάτες/παραβάτες για την ανάκληση (διαγραφή μερική ή ολική) των προστίμων τους από τις αρμόδιες ΔΟΥ προχώρησε η ΣΤΑΣΥ. Ανάκληση ή διαγραφή προστίμων θα γίνεται μόνο για τις περιπτώσεις τεκμηριωμένης και σοβαρής επικαλούμενης αιτίας και μετά την εξόφληση του προστίμου στο αρχικά βεβαιωθέν πλήρες ποσό. Τα τελευταία χρόνια τα ανεξόφλητα πρόστιμα αποστέλλονται στις ΔΟΥ όπου και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις τη στιγμή που στο παρελθόν πολλοί παραβάτες απλά επέλεγαν να μην τα πληρώσουν.

Ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα: Ως ώριμο έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί ακόμα και εντός του 2022 χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών το έργο κατασκευής του νέου σταθμού Μετρό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα απαντώντας στη σχετική ερώτηση του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή, ενώ ο χρόνος υλοποίησής του θα φτάσει τους 16 μήνες. Παράλληλα όμως ο Υφυπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ο τρόπος υλοποίησής του, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει ακόμα εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όσο για την μεγάλη καθυστέρηση, επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Προσλήψεων συνέχεια: Κι όμως ακόμα εκκρεμούσαν κι άλλες προσλήψεις προσωπικού στην ΟΣΥ από την προηγούμενη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Στις 4 Φεβρουαρίου προσελήφθησαν 9 ακόμα οδηγοί οι οποίοι θα εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έτος όταν η σύμβασή τους αναμένεται να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Νέοι ειδικοί σύμβουλοι: Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην τοποθέτηση δύο εργαζόμενων της εταιρείας σε θέσεις ειδικών συμβούλων της διοίκησης, ένας σε θέματα Λειτουργίας και ένας σε θέματα Εταιρικής Υποστήριξης.

Έκπτωση στις κάρτες: Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, ήρθε σε συμφωνία στον ΟΑΣΑ για την παροχή έκπτωσης 13%-15% στις ετήσιες και εξαμηνιαίες κάρτες που αγοράζονται από τα μέλη της (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την καταβολή επιχορήγησης στον ΟΑΣΑ ποσού ύψους 5.250.000 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο  για την κάλυψη της δαπάνης της σύμβασης ανάθεσης εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με τα Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Αττικής.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Έγκριση συμπληρωματικής δέσμευσης πίστωσης ύψους 15.418.610,32 ευρώ που αφορά σε δαπάνη κάλυψης κόστους της σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ Α.Ε., ΚΤΕΛ Ν. Αττικής και Ο.Σ.Υ Α.Ε για το έτος 2022.
  • Δαπάνη ύψους 1.649.437,19 ευρώ με ΦΠΑ για την Μηνιαία Ενιαία Χρέωση ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Έγκρισης συμπληρωματικής δέσμευσης πιστωσης ύψους 19.101,60 ευρώ που αφορά σε υπηρεσίες επισκευής & συντήρησης μηχανών έκδοσης εισιτηρίων ΑΣΣΚ.

  • Δύο οδηγοί διαγράφηκαν από τη δύναμη του προσωπικού στις 16 Φεβρουαρίου: ο ένας για αδικαιολόγητη απουσία από 1/7/2021 και ο άλλος για αδικαιολόγητη απουσία από 20/8/2021.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*