Ένα διώροφο λεωφορείο του ΟΑΣΑ θα τεθεί στην υπηρεσία των αστέγων

ceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf-ceb1cf80cf8c-dsc04150

Φαίνεται πως βρέθηκε μία λύση για την αξιοποίηση ενός εκ των τεσσάρων διώροφων λεωφορείων τα οποία σαπίζουν ακινητοποιημένα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει από αυτή την εβδομάδα ένα διώροφο λεωφορείο στην υπηρεσία των αστέγων. Το λεωφορείο θα διαμορφωθεί καταλλήλως ώστε να προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής (πλύσιμο, αλλαγή ρούχων) ενώ στον όροφο θα γίνεται καταγραφή των αστέγων από κοινωνιολόγους. Το λεωφορείο θα κινείται σε περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες δομές υποστήριξης αστέγων.

Τα τέσσερα διώροφα λεωφορεία είχαν αρχικά παραγγελθεί ώστε να δρομολογηθούν στην τουριστική γραμμή 400 η οποία όμως καταργήθηκε πριν από την παράδοση τους στην τότε ΕΘΕΛ. Χρησιμοποιήθηκαν για λίγο στη γραμμή Ε22 αλλά αποσύρθηκαν λόγω μεγέθους και προβλημάτων ασφαλείας. Έκτοτε έχουν γίνει προσπάθειες την μίσθωσή τους σε ιδιώτες οι οποίες όμως σκόνταψαν στις αντιδράσεις συνδικαλιστών. Τα τελευταία χρόνια, τα τέσσερα λεωφορεία που κόστισαν 1.666.000 ευρώ παραμένουν ακινητοποιημένα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*