Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου: Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς της Αθήνας. Έτσι, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μεταξύ 12:00 – 15:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την οποία η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και λοιπών χώρων της ΣΤΑΣΥ εκχωρείται στον ΟΑΣΑ. Ακολουθεί το κοινό δελτίο τύπου των σωματείων:

Με ρύθμιση που έχει περιληφθεί σε ένα εντελώς άσχετου θέματος νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών επιδιώκει να αναθέσει την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ στον ΟΑΣΑ.

Είναι προφανές ότι εάν προχωρήσει η θεσμοθέτηση αυτής της ρύθμισης θα προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στον φορέα, στερώντας του νόμιμα έσοδα, απαξιώνοντάς τον και υπονομεύοντας τελικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες έχουν αποδείξει ότι είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν με τη δουλειά τους, τις προτάσεις τους και τον αγώνα τους ζωντανή την Εταιρεία, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού έργου της.

Οποιαδήποτε πολιτική απόφαση έρχεται να «τορπιλίσει» την οικονομική πορεία της και να θέσει σε κίνδυνο τα έσοδά της, αποτελεί για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «αιτία πολέμου».

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να αποσύρει, εδώ και τώρα, τη προκλητική, και καταστροφική αυτή ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του μνημονιακού νόμου 3920/2011.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα Σωματεία του χώρου το απόγευμα συνεδριάζουν ώστε να λάβουν αποφάσεις για πρόγραμμα δυναμικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας τη διασφάλιση των εσόδων της ΣΤΑ.ΣΥ, αναγκαία για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*