Έτοιμες οι νέες ιστοσελίδες των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Ενημέρωση 27/9: Στον αέρα από σήμερα και η νέα ιστοσελίδα της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) στη διεύθυνση www.osy.gr. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ενημερωμένη έκδοση του παλαιότερου www.ethel.gr. Πληροφορίες πάντως για όλες τις γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ εξακολουθούν να παρέχονται από τη διεύθυνση oasa.gr.

——————

On-line βρίσκεται από σήμερα η νέα ιστοσελίδα της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. που έρχεται να αντικαταστήσει αυτές των ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ. Ήδη η διεύθυνση amel.gr ανακατευθύνει στη διεύθυνση stasy.gr ενώ μέχρι στιγμής οι ιστοσελίδες isap.gr και tramsa.gr λειτουργούν ανεξάρτητα.

Στη νέα ιστοσελίδα της ΣΤΑΣΥ έχουν ανέβει ήδη όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς της Αθήνας (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) όπως πληροφορίες για τα εισιτήρια, χάρτες, και την εξυπηρέτηση των επιβατών καθώς και πληροφορίες για την εταιρία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Στο πάνω αριστερά τμήμα της σελίδας υπάρχει μήνυμα που πληροφορεί για την κατάσταση λειτουργίας των μέσων της ΣΤΑΣΥ, που πιθανώς θα ενημερώνεται σε περιπτώσεις απεργιών και διακοπών κυκλοφορίας λόγω βλαβών κλπ. Υπάρχουν επίσης εικονίδια προς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) αν και ακόμα δεν είναι συνδεδεμένα με κάποιους λογαριασμούς.

Το πλήρες περιεχόμενο της ιστοσελίδας διατίθεται και στα αγγλικά.

Ως κριτική θα μπορούσαμε να πούμε ότι για έναν επιβάτη ο οποίος χρειάζεται πληροφορίες σχετικά με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, και ιδιαίτερα έναν επισκέπτη στην Αθήνα, είναι δύσκολο να καταλάβει με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα λειτουργίας των μέσων αυτών, ενώ ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας δεν είναι και ό,τι πιο σύγχρονο. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως αναγράφεται και στη σελίδα, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του stasy.gr είναι εξωτερική παραγωγή.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 μετά από συνένωση των ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ Α.Ε., και ΗΣΑΠ Α.Ε. και είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς της Αθήνας. Σύντομα αναμένεται η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας της έτερης συγκοινωνιακής εταιρίας Ο.ΣΥ. Α.Ε. σύμφωνα με μήνυμα που έχει αναρτηθεί στο www.osy.gr.

Για πλήρη ενημέρωση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Αθήνας, μπορείτε να ακολουθήσετε το athenstransport.com στο facebook , στο twitter και στο Google+

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.