ΟΣΥ: Τα κλιματιστικά στα λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά με ανοικτά παράθυρα

Έκθετο αφήνει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή σημερινή επιστολή της Ο.ΣΥ. προς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ σύμφωνα με την οποία τα κλιματιστικά εντός των λεωφορείων θα λειτουργούν κανονικά, όπως και κάθε άλλη χρονιά. Επιπλέον, συστήνεται στους οδηγούς να αφήνουν ανοικτά και τα παράθυρα του οχήματος.

Σύμφωνα με την επιστολή από τη γραμματεία διοίκησης της ΟΣΥ, που ήρθε σε απάντηση ερωτήματος του συνδικάτου σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών, από χτες 14 Μαΐου, ξεκίνησε από τα αμαξοστάσια Π. Ράλλη και Ανθούσας η τοποθέτηση των νέων ειδικών φίλτρων κλιματισμού, αντίστοιχων με αυτά που χρησιμοποιούνται στο Μετρό, ενώ από σήμερα θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα αμαξοστάσια. 

Τέλος, συστήνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας των κλιματιστικών να διασφαλίζεται ο επαρκής αερισμός του οχήματος διά των παραθύρων. 

Κατόπιν της απάντησης, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ σημειώνει πως η λειτουργία των κλιματιστικών στα λεωφορεία θα γίνει όπως και πέρυσι αλλά με ανοιχτά τα παράθυρα, ενώ η μη λειτουργία των κλιματιστικών θα δηλώνεται ως βλάβη και το λεωφορείο θα αποσύρεται. 

Χτες, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής δήλωσε πως φέτος το καλοκαίρι πρέπει να αποφύγουμε τη λειτουργία των κλιματιστικών στις συγκοινωνίες, εκτός από περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» καθώς «πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς».

Σημειώνεται πως από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία οδηγία περί απαγόρευσης χρήσης κλιματιστικών, όπως (ίσως λανθασμένα) δήλωσε ο υπουργός.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*