Ειδήσεις και ειδησάρια

Μερικές από τις πιο σημαντικές ειδήσεις από τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες:

  • Επέκταση του Μετρό προς Πειραιά: Ενστάσεις κατέθεσαν τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το έργο της επέκταση του Μετρό στον Πειραιά. Οι δύο από αυτές απορρίφθηκαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού καθώς σύμφωνα με την επιτροπή της Αττικό Μετρό δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την άρτια κατασκευή του έργου. Η διαδικασία των δικαστικών προσφυγών μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο καθυστερώντας έτσι σημαντικά την έναρξη των εργασιών.
  • Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Νέα παράταση δόθηκε στο διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής κομίστρου. Αν και αρκετές εταιρίες έχουν ήδη καταθέσει φακέλους για εκδήλωση ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση μέχρι τις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση καθώς ούτε η πρώτη καταληκτική ημερομηνία (24 Μαΐου) είχε τηρηθεί. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 94 εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ ενώ ο ΟΑΣΑ θα συμμετέχει με 35 εκατομμύρια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Μετατάξεις: Καθυστέρηση στο πρόγραμμα μετατάξεων του προσωπικού στις συγκοινωνίες λόγω του πρόσφατου ανασχηματισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί για 1200 άτομα καθώς λόγω της αλλαγής των προσώπων στις θέσεις των υπουργών οι μετατάξεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πριν από τον ανασχηματισμό είχε ολοκληρωθεί η μετάταξη 260 εργαζομένων από τους συνολικά 1440 που προβλέπεται να απομακρυνθούν από τις εταιρίες παροχής συγκοινωνιακού έργου.
  • Ηλεκτροκίνηση ΟΣΕ: Μέχρι τις 3 Γέφυρες θα φτάνει το δίκτυο της ηλεκτροκίνησης από τις 28 Ιουνίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, πρόκειται να θέσει υπό τάση από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 και από ώρα 00:30 π.μ., τις πάγιες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής έλξης, στο τμήμα γραμμής: ΣΚΑ – Τρεις Γέφυρες. Ζητούμενο πλέον είναι η επέκταση του δικτύου και η σύνδεσή του με τους σταθμούς της Αθήνας και του Πειραιά έτσι ώστε η μετακίνηση σε όλο το δίκτυο του Προαστιακού να μπορεί να γίνεται με ηλεκτρικά τρένα.

Πηγές: naftemporiki.gr, enet.gr, euro2day.gr, ypodomes.com

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter