Ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι στα έργα του Μετρό στον Πειραιά

Φρέαρ Δεληγιάννη, πηγή: Αττικό Μετρό

 

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από σήμερα Παρασκευή αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα έργα της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, αιτία είναι η συστηματική καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της «Αττικό Μετρό» προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα συνεχιστούν μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η κοινοπραξία («J&P Αβαξ», «Ghella SPA», «Alstom Transport») επανειλημμένα καθυστερεί να καταβάλει τους μισθούς, «στραγγαλίζοντας οικονομικά ακόμα και εργαζόμενους των 500 και 600 ευρώ».

Το τελευταίο διάστημα τα έργα προχωρούσαν με φυσιολογικούς ρυθμούς μετά από καθυστερήσεις για διάφορους λόγους τα προηγούμενα χρόνια. Η Αττικό Μετρό επισήμως αναμένει παράδοση των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) το πρώτο τρίμηνο του 2019, με τους υπόλοιπους τρεις σταθμούς (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) να ακολουθούν στα τέλη του 2020 ή αρχές του 2021. Επιπρόσθετα όμως προβλήματα σίγουρα μπορούν να επιφέρουν πρόσθετη καθυστέρηση και σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. Τα αιτήματα όλων των εργαζομένων είναι δίκαια διότι οι εργάτες πρέπει να
    πληρόνοντα έγκαιρα και στην ώρα τους για τον μόχθο τους και όχι όποτε
    θελήσει η εργοδοσία. Η επιθεώρηση εργασίας έκανε καμία παρέμβαση να
    προστατέψει τους εργαζόμενους από την καταπάτηση των δικιαιωμάτων τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*