ΕΕΤΤ: Υπό διερεύνηση η καταγγελία της Wind για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Επιβεβαιώνεται η είδηση για εμπλοκή της ΕΕΤΤ μετά από καταγγελία της Wind για παρεμβολές των ακυρωτικών μηχανημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας.

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημερώνει ότι διερευνά σχολαστικά υπόθεση. Στο πλαίσιο της διαδικασίας διερεύνησης η ΕΕΤΤ απεύθυνε διευκρινιστικά ερωτήματα στον ΟΑΣΑ τα οποία απαντήθηκαν άμεσα και ταυτόχρονα κάλεσε σε ακρόαση για περαιτέρω διερεύνηση τους εμπλεκόμενους ιδιωτικούς φορείς υλοποίησης του έργου, οι οποίοι έχουν παράσχει στην ΕΕΤΤ στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους σχετικά με τον εξοπλισμό που εγκατέστησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία διερεύνησης βρίσκεται σε εξέλιξη με την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων και την πραγματοποίηση μετρήσεων και τεχνικών ελέγχων. Εφόσον απαιτείται, θα επιβληθούν από πλευράς ΕΕΤΤ τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δικτύων που χρησιμοποιούν το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων.

Όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ του infocom.gr, η ΕΕΤΤ ξεκίνησε τη διοικητική διαδικασία πριν περίπου 4 μήνες, έπειτα από καταγγελία της Wind για παρεμβολές στις συχνότητες που εκπέμπει στον σταθμό του Μετρό της Εθνικής Άμυνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε και εξετάστηκε ο φάκελλος με τις τεχνικές προδιαγραφές των ακυρωτικών μηχανημάτων από όπου προέκυψαν ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και ασφάλειας ως προς την ακτινοβολία.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*