Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Εκκρεμεί ενημέρωση της σελίδας, με τη λήξη της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τελευταία ενημέρωση: 6 Οκτωβρίου 2017

Ακολουθούν οι κατηγορίες επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας οι οποίοι δικαιούνται μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο ή κάρτα, καθώς και όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση. Οι εκπτώσεις παρέχονται στα Μέσα Μεταφοράς εποπτείας του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Προαστιακός κλπ) ακολουθεί δική της εκπτωτική πολιτική για μετακινήσεις έξω από το αστικό τμήμα όπου δεν ισχύουν τα εισιτήρια και οι κάρτες του ΟΑΣΑ. Αλλά και εντός του αστικού τμήματος, στον Προαστιακό δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Δείτε επίσης:

  1. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας
  2. Πληροφορίες για την κάρτα ATH.ENA CARD

Υπενθυμίζεται πως για κάποιες κατηγορίες εισιτηρίων (ημερήσιο, 5 ημερών, τουριστικό, εισιτήριο αεροδρομίου μετ επιστροφής ή 2 ή 3 ατόμων) δεν διατίθενται μειωμένα εισιτήρια.

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών στα Μέσα Μεταφοράς εποπτείας του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) δικαιούνται μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο Ath.ena Ticket ή μειωμένη κάρτα Ath.ena Card. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι κατά την αγορά του κομίστρου πρέπει να φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.

  • Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων
  • Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Όταν το παιδί είναι παρόν κατά την έκδοση του κομίστρου δεν απαιτείται επίδειξη κάποιου δικαιολογητικού. Δικαιολογητικό δεν απαιτείται και κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. Όταν το παιδί ΔΕΝ είναι παρόν κατά την έκδοση του κομίστρου, τότε απαιτείται επίδειξη δικαιολογητικού (βιβλιάριο ασθενείας, διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης).
  • Νέοι 13 έως 18 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων.
  • Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (άνω των 18 ετών· για τους κάτω των 18 αρκεί η ταυτότητα), με επίδειξη Μαθητικού Δελτίου του  ΟΑΣΑ, και μόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα Μαθητικά Δελτία παρέχονται από τη Διεύθυνση του σχολείου.
  • Φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με επίδειξη Ακαδημαϊκής ταυτότητας που αντικατέστησε το φοιτητικό δελτίο (πάσο). ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο όσοι φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια – κολέγια και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δείτε επίσης: Οδηγίες για απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
  • Σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. και Ε.Ε.Σ. τα οποία λειτουργούν με βάση τον Ν. 2009/1992 (ΦΕΚ Α΄ 18/1992) έως 22 ετών, με επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους, ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων και του δελτίου ειδικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ όταν αυτό χορηγείται από τις σχολές.
  • Φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών, με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας
  • Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, με επίδειξη ισχύοντος και θεωρημένου στο πίσω μέρος βιβλιαρίου πολυτέκνων, το οποίο χορηγείται στο δικαιούχο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους.

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Αεροδρομίου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (και για γραμμές express Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (και για μετακίνηση προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στο τμήμα  Πειραιάς  – Μαγούλα – Αεροδρόμιο), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:
  • Οι άνεργοι με όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ (δεν ισχύει στον Προαστιακό). Έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανέργου ή πρόσφατης (εντός μηνός) βεβαίωσης, αμφοτέρων εκδοθέντων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας).
  • Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).
  • Οπλίτες θητείας όλων των σωμάτων, (στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες που υπηρετούν τη θητεία τους) συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού, με επίδειξη στρατιωτικής ταυτότητας.
  • Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας. Δεν ισχύει για Α.μ.Ε.Α. που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αττικής.
  • Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75)

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης ΠΛΗΝ Αεροδρομίου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (εκτός Λεωφορείων express προς Αεροδρόμιο), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στην αστική ζώνη Πειραιάς  – Μαγούλα – Κορωπί), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:

  • Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • Πυροσβέστες (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης) και μέλη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
  • Ένστολο προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  • Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν.1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται.
  • Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50.

 

Δεν δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση:
  • Μόνιμοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
  • Εθελοντές Πυροσβέστες με Ειδική Κάρτα Εθελοντή Πυροσβέστη.

Εκπτωτική πολιτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί διαφορετική εκπτωτική πολιτική από τον ΟΑΣΑ. (Ισχύει για δρομολόγια Προαστιακού πέραν της Μαγούλας και για δρομολόγια τρένων σε όλη την Ελλάδα).

  • Έκπτωση 50% δικαιούνται: τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, οι πολύτεκνοι (τα παιδιά των πολυτέκνων δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 50% επί των μαθητικών ή φοιτητικών εισιτηρίων), οι μαθητές, και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Έκπτωση 25% δικαιούνται: Φοιτητές – σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι νέοι κάτω των 26 ετών και τα άτομα άνω των 65 ετών.
  • Εκπτώσεις δικαιούνται επίσης όσοι εκδίδουν εισιτήρια μέσω διαδικτύου (-10%), τουλάχιστον 3 μέρες πριν την πραγματοποίηση του δρομολογίου (-15%), και όσοι εκδίδουν ομαδικά εισιτήρια.

 

Δείτε επίσης:

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.


61 Comments

  1. Παρακαλώ, διορθώστε την πληροφορία των Ορίων ηλικίας για δωρεάν μετακίνηση στα παιδιά.
    Γράφετε ότι μέχρι εφτά ετών είναι δωρεάν, όμως Εγω κατά την έκδοση ηλεκτρονικης κάρτας για το 6χρονο παιδί μου πλήρωσα μειωμένο κόμιστρο 15 ευρώ.
    Αν δεν είχε γίνει η ενημέρωση στο σάιτ του ΟΑΣΑ (ότι από 6 ετών πληρώνουν κ τα παιδιά) τότε θα προχωρούσα σε καταγγελία για παράνομη είσπραξη.
    Ευχαριστώ.

    • Να κάνετε. Εφόσον, το παιδί σας είναι 6 δικαιούται δωρεάν μετακίνηση. Δεν βγάζει καρτα. Θα περνάει μαζί σας από την πύλη.

      • Εμένα πάλι μου είπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει γιατί αλλιώς δε θα μπορεί να μπει, Γι αυτό και του έβγαλα. Ρώτησα και σε άλλο πόστο και μου είπαν ότι από 6 ετών πληρώνουν μειωμένο κόμιστρο.
        Κ πλέον αυτη η πληροφορία υπάρχει και στο επίσημο σάιτ του ΟΑΣΑ.
        Δωρεάν λοιπόν είναι ως τα 5 στην ουσία.

        Υγ. Η ειρωνία, βέβαια;; Να πληρώνει το παιδί του άνεργου γονιού κ ο άνεργος γονιός να ναι δωρεάν.
        Μηπως καλύτερα να του βγάλω κάρτα ανεργίας ένα πράγμα;; 😅

  2. απο ποια πηγη προέρχεται η πληροφορία ως προς την μη πληρωμή από τους συνταξιούχους αστυνομικούς??στον οασα δεν γνωριζουν κατι και τον νομο δεν μπορω να τον βρω πουθενα

  3. Καλησπέρα.

    Εχω αναπηρία πιστοποιημενη στο Βελγιο οπου και ειμαι μονιμος κατοικος. Θα ερθω για μερικες μερες στην Αθηνα και χριαζεται να μετακινιθω με τα μεσα μεταφορας.

    Παρακαλω, θελω να επιβεβαιωσω αν μπορω να χρησιμοποιησω τα μεσα μεταφορας ελευθερα οπως το δικαιουμαι και εδω. Και αν χριαζεται να κανω κατι απο την στυγμη που θα φτασω στο αεροδρομειο Αθηνων.

    Ευχαριστω.

  4. Εγω ειμαι 18 και σπουδαζω σε ιδωτικο ιεκ και παρολα αυτα μου βαλαν προστιμο..ευχαριστω παιδια.. δεν ηξερα οτι και με εισητηριο πληρονουμε..να μην εκοβα καν

  5. Συχγαρητηρια Ελλαδαρα….Είμαστε στην χωρα που οι βουλευτες και οι ευρωβουλευτες εκτος των αλλων προνομιων μπορουν να μετακινουνται εντελως δωρεαν την στιγμη που οι εγγεγραμμενοι στον ΟΑΕΔ δεν δικαιουνται ουτε καν μειωμενο κομιστρο….Ελλαδαρα μου εσυ!!!

  6. Βγήκε πρόσφατα ανακοίνωση σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με ένα νέο πάσο για καταρτιζόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ το όποιο θα έχει την ισχύ όπως αυτό των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανεξαρτήτως ηλικίας, εγώ ειμαι 32 και φοιτώ στο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά, τα εργαστήρια μας γίνονται στον Άλιμο και στου Ζωγράφου, μένω Πατήσια, είμαι άνεργη με κάρτα ανεργίας σε ισχύ αλλά φυσικά όχι επίδομα. Ρώτησα την Παρασκεύη τον Διευθυντή του ΙΕΚ και είπε ότι δεν θα ισχύσει αυτό το εννιαίο πάσο ανεξαρτήτως ηλικίας, τους ήρθε εγκύκλιος 05/12/2013 που αναφέρει 50% έκπτωση στους μέχρι 22 για τα ΜΜΜ της Αττικής, για τους εκτός Αττικής δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη, για τα ΚΤΕΛ ανεξαρτήτως ηλικίας 25%. Είναι τραγικό και για τους άνεργους να μην έχουν έκπτωση και για τους καταρτιόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ που ανήκουν στην Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, μιλάμε ότι η πλειοψηφία των καταρτιζόμενων είναι πάνω από 22 ετών. Τρέχουμε όλη μέρα σαν την άδικη κατάρα και με τα ωράρια της σχολής δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε και καμιά δουλειά. Εγω προσωπικά χτυπάω πάντα εισητήριο συνήθως των 70 λεπτών, τόσα μπορώ να δώσω με πολύ αγωνία για να τα εξασφαλίσω, τόσα δίνω.

  7. Οι αστυνομικοί-πυροσβέστες-λιμενικοί κλπ. έχουν έναν αρκετά κάλο μισθό σε σχέση με άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων και όμως κινούνται δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς !!!!
    Οι άνεργοι από την άλλη μεριά που δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα και πολλές φόρες μάλιστα δεν έχουνε ούτε να φάνε πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο και αν δεν, θα υποστούν τις κυρώσεις.
    Όπως συμβαίνει και με τη δική μου περίπτωση που είμαι άνεργος και δεν έχω ένα πιάτο φαγητό! Θέλω να χρησιμοποιησω τα αστικά μέσα για να μεταφερθω στο μέρος των ΣΙΣΣΙΤΙΩΝ για ένα πιάτο δωρεάν φαγητού και δεν εχω το αντίτιμο του εισιτηρίου οπότε λόγω της μεταφοράς δεν έχω ούτε ενα πιάτο φαγητό να φάω και αργοπεθαίνω!
    Γιατι μας το κανετε αυτο? Αυτη ειναι η Ελλαδα και αυτοι ειναι που μας κυβερνουν. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  8. Χαίρετε,θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την έκπτωση του 50%,εάν στην κατηγορία των πολυτέκνων λογαριάζονται και οι τρίτεκνοι.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  9. Οι σπουδαστες σχολών χορού και δραματικής τέχνης που ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης (τριτοβάθμια) δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο; Και εαν ναι, ποια είναι η διαδικασία;

  10. Είμαι 43 ετών, άνεργη και από φέτος φοιτήτρια σε δημόσιο ΙΕΚ. Χρειάζομαι 3 συγκοινωνίες την ημέρα να πάω στη σχολή. Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για τους άνω των 22 ώστε να έχουν μετακίνηση με ΜΜΜ με μειωμένο κόμιστρο; Αφού δέχονται φοιτητές σε μεγαλύτερη ηλικία στα ΙΕΚ, δε θα έπρεπε να δίνουν και σ’ αυτούς φοιτητικό πάσο;

  11. το παιδι μου ειναι 7 ετων και φοιτα σε ιδιωτικο σχολειο. Αν και παιδι,αντιμετωπιζεται σαν σπουδαστης σε ιδιωτικο εκπαιδευτηριο και δεν δικαιουται μειωμενο εισιτηριο? η,δικαιουται?

    • Σπουδαστές είναι όσοι φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε (Α)ΤΕΙ, ΙΕΚ, και άλλα ιδιωτικά ιδρύματα.

      Αναφέρεται ΉΔΗ παραπάνω ότι παιδιά ηλικίας 7-12 ετών δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο (ανεξάρτητα από το που πηγαίνουν σχολείο).

  12. Γεια σας,
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν σαν φοιτήτρια ξενόγλωσσου κολλεγίου(Hellenic American College και όχι ΙΕΚ δικαιούμαι μειωμένη μηνιαία κάρτα ? Και αν ναι, δεν έχουμε παρ’ολα αυτά πάσο, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να το αποδείξω?
    Ευχαριστώ!

  13. Γεια σας,
    Άτομο ηλικίας ανω των 65 ετών Κύπριος συνταξιούχος με ταυτότητα κυπριακή δικαιούται μειωμένο εισητήριο για το ΜΕΤΡΟ και τα άλλα μέσα Μεταφοράς;
    Ευχαριστώ

  14. Θα ήθελα να ρωτήσω εγώ που είμαι υπάλληλος στο αεροδρόμιο ποια κάρτα απεριορίστων διαδρομών δικαιούμαι?παλιότερα ίσχυε πως με την επίδειξη της κάρτας του αεροδρομίου έχουμε αυτή των 45 ευρώ ή των 23 αν είναι μειωμένη.ισχύει και τώρα?

    • Καλησπέρα, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα για όλα τα μέσα για διαδρομές και από/προς το Αεροδρόμιο. Δε νομίζω να έχει αλλάξει, αν θέλεις ρώτησε στα εκδοτήρια του αεροδρομίου ή επικοινώνησε με τον ΟΑΣΑ.

    • Επιβεβαίωσέ το και με κάποιον υπάλληλο αλλά αν δεν έχεις μαθητικό (λογικά τώρα τελειώνεις το Λύκειο;) ή φοιτητικό δελτίο δεν δικαιούσαι πλέον μειωμένο εισιτήριο εφόσον έχεις κλείσει τα 18. Επίσης, χρόνια πολλά 🙂

  15. καλα μας κοροιδευουνε ειμαι ανεργη και το λεωφορειο δεν το περνω για βολτα παω το παιδι μοθ κολυμβη γιατι εχει προβλημα με το χερακι του και δινω 60 ευρο το μηνα 30 για το κολυμβη και 30 για καρτα περνω και το μεγαλο δεν εχω που να τον αφησω και δουλευει μονο ο αντρας μου για 780 και εχουμε και νοικι και μας λετε οτι η πολιτικη μπαινουν δωρεαν η πηγαινουν με οποια μμμ θελουν δωρεαν ελεος που ζουμε τοσα μας κλεβουν βγαζουν 10.οοο το μηνα και δεν εχουν 20 ευρο το μηνα τελικα μονο τη [παρτυ τουσ κοιτανε αισχος μηπως ξερει κανενας αμα εγο γλιτωνω που εχω καρτα και εχω και χαρτι ιατρου οτι εχει το χερι του το μικρο η οχι?

  16. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ….. ΜΕ ΡΩΤΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΕΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ…. (ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΓΕ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…. ΑΥΡΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ….) ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΩ…. ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 Μ.Μ. ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? Ή ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ…. ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ…..

  17. Γεια σας φοιτω σε ιδιωτικό ΙΕΚ και συγκεκριμενα στη le monde και είμαι κάτω των 22 θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο; Και μειωμένη μηνιαία κάρτα;
    Ευχαριστω εκ των προτέρων …

    Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε από https://www.athenstransport.com/tickets/#comment-1170

    • Σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών -νομίμων- Ι.Ε.Κ. και Ε.Ε.Σ. έως 22 ετών, με επίδειξη ταυτότητας και πάσο του δελτίου ειδικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ»

      Επομένως αν είσαι έως 22 απευθύνσου στη σχολή σου για να βγάλεις το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (πασο).

  18. Άνεργος ο οποίος δεν επιδοτείται ….
    και αν επιδοτείται θα πάρει τα 360 ευρώ…
    Μήπως ξέρετε αν ισχύει ακόμη το ότι θα πρέπει να πληρώνει κανονικά το εισιτήριο του ???
    Διότι αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να μας απαντήσουν οι Άνεργοι πολίτες αυτής της Χώρας…. σε ποια τράπεζα καταθέτουν τα χρήματα που τους περισσεύουν μιας και η αντιμετώπιση είναι αυτή εκ μέρους της Κυβέρνησης απέναντι στον Άνεργο πολίτη !!!!
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.!!!

    Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε από: https://athenstransport.com/tickets/#comment-1985

  19. Να πώς αυτή η χώρα τιμωρεί: Ένας ΑΝΕΡΓΟΣ (με μισθό 0 ευρώ δηλαδή) πρέπει να πληρώνει 85 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ για να πηγαίνει και να έρχεται ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη μέρα με ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ (σε περίπτωση π.χ. που θέλει να ψάξει για δουλειά). Τώρα αν καταφέρει ποτέ να βρει δουλειά υπο αυτές τις συνθήκες, το κράτος θα φροντίσει να τη χάσει άμεσα -αν σκοπεύει να εμπιστευτεί την τύχη του στα λεωφορεία που μπορούν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ από ένα τέταρτο έως περισσότερο από μία ώρα (όπως για παράδειγμα το 860, το Γ18 κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.,…), χωρίς να έχουν τα περισσότερα καμία συνέπεια ως προς τη συχνότητά τους και φυσικά χωρίς κανένα να έχει καμία απολύτως ευθύνη ως προς τη συνέπειά του. (Προσωπικά μου έχει συμβεί παραπάνω από μία φορά να ξεμείνω στο δρόμο χωρίς καμία εναλλακτική λύση, επειδή το τελευταίο δρομολόγιο της γραμμής, δεν ήρθε ποτέ, χωρίς φυσικά καμία ειδοποίηση). Επίσης, σχετικά με τον άνεργο, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και βρει τελικά δουλειά, πολύ πιθανό να σχολάει απ’ αυτήν αργά το βράδυ καθώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα: Ένας τεράστιος αριθμός εργασιακών απασχολήσεων ακόμα και σχολών, σχολάει αργά το βράδυ. Αλίμονο σ’ αυτούς που βασίζονται στις συγκοινωνίες για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Το κράτος φροντίζει να τιμωρεί τα παιδιά που δεν βρίσκονται στα κρεβάτια τους νωρίς, με συγκοινωνίες που σταματάνε στις 11.30, στις 10 ακόμα και στις 8 (και ποιός ξέρει αν υπάρχουν και ακόμα πιο αυστηρά…ωράρια). Τέλος, αν αυτός ο άνεργος, παρόλη τη βοήθεια του κράτους και των συμπολιτών του, δεν καταφέρει να βρει δουλειά, δεν του μένει παρά να καταλήξει λαθρεπιβάτης, προκειμένου -αφου δεν έχει ήδη απελπιστεί- να συνεχίσει να ψάχνει για δουλειά, ή να συνεχίσει να ζει γενικότερα (εκτός κι αν καταφέρει να μετακινείται με τα πόδια ή αν δοκιμάσει την τύχη του στο oτοστόπ). Αν τον τσακώσουν λοιπόν τον άτιμο, θα τον ξανατιμωρήσουν με 72 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ που ΑΝ (καθότι άνεργος) ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ τεράστιο ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 20 ΗΜΕΡΩΝ, θα γίνουν 720 ΕΥΡΩ κι αυτά θα πολλαπλασιάζονται ποιός ξέρει πόσο κάθε τόσο….μέχρι να καταλήξει ο λαθρεπιβάτης στη ΦΥΛΑΚΗ, αφου θα έχει βρεθεί ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ μέχρι το λαιμό. Γιατί; ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΑΝΕΡΓΟΣ. Σας φιλώ, εσάς και τις συσκέψεις σας για τους ανέργους. Το τρένο πέρασε. Μια άλλη φορά, φτιάξτε μια χώρα καλύτερα. Τώρα πια είναι μάλλον αργά…

    • Το κράτος φροντίζει να τιμωρεί τα παιδιά που δεν βρίσκονται στα κρεβάτια τους νωρίς, με συγκοινωνίες που σταματάνε στις 11.30, στις 10 ακόμα και στις 8

      Τα “παιδακια” να μαθουν να μην ειναι εξω μετα τις 10, μπας και αλλαξει καθολου αυτη η χωρα που εμαθε να κανει τα 15χρονα να πηγαινουν στα σκατο-clubακια. Μαθετε να ζειτε χωρις γελοια και μη-διασκεδαστικη “διασκεδαση”.

  20. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ( ΝΑΙ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!)
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!

    Σημείωση από athenstransport: Το να γράφεις με κεφαλαία δεν σου δίνει περισσότερο δίκιο αλλά το αντίθετο. Αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο με κεφαλαία που επιτρέπω.

    • Φαντάζομαι ότι αυτό θα συμβεί στο μέλλον καθώς η πλήρης συνένωση των εταιριών θα επέλθει μετά από μήνες. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να αφήσεις ένα σχόλιο με την απάντηση της υπηρεσίας στο συγκεκριμένο ερώτημα.

    • Ούτε το νόμο που ψηφίστηκε ούτε στο site του ΟΑΣΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν έχεις υπόψην σου κάποια τέτοια διάταξη, σε παρακαλώ να μας πληροφορήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*